Batman'da "Yerel Medya Projesi" tanıtıldı

Batman'da "GAP Bölgesinde Faaliyet Gösteren Yerel Medya Kuruluşlarının Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi-İhtiyaç Analizi ve Eylem Planı Hazırlanması" projesinin tanıtımı yapıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Gaziantep Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen "GAP Bölgesinde Faaliyet Gösteren Yerel Medya Kuruluşlarının Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi-İhtiyaç Analizi ve Eylem Planı Hazırlanması" projesinin tanıtımı Batman'da yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Emre Köksalan, yerel medyanın; yetenekleri gelişen medyaların olanaklarıyla yerel bilginin ve haberin işlenmesinde, yerel kültürlerin yeniden üretilmesinde ve yerel gündemlerin ulusal/küresel düzlemlere taşınmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Köksalan, "Yerel medyanın güçlendirilmesi, söz konusu misyonun gerçekleştirilmesini ve yerel gündemlerin kamusal tartışmaları belirleme kapasitesini artıracağı düşünülüyor. GAP illerinde (Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Kilis, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak) faaliyet gösteren medya kuruluşları ve çalışanlarının da bu sürece sunacakları önemli katkılar olacaktır. Bölgenin yerel dinamiklerini ve gündemlerini farklı düzlemlerde etkili bir şekilde sunabilme, bölgeye ilişkin kamusal bilgiyi de biçimlendirme rolü oynayacak. Bu doğrultuda, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 'GAP Bölgesinde Faaliyet Gösteren Yerel Medya Kuruluşlarının Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi-İhtiyaç Analizi ve Eylem Planı Hazırlanması' isimli projede GAP illerinde faaliyet gösteren medya kuruluşlarının kapasiteleri inceleniyor." dedi.

Yerel medya çalışanlarının mesleki becerilerinin geliştirilmesi için yapılması planlanan kapsamlı eğitimlere yönelik ihtiyaçların tespiti ve önceliklerin analizinin bu projenin amacını teşkil ettiğini anlatan Köksalan, "Yerel medya kuruluşlarının güçlendirilmesi ve kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefiyle yapılacak ön değerlendirmede; yerel medya çalışanlarının mesleki düzeyleri, habere bakış açıları, medya materyali üretme ve uygulama becerileri tespit edilmeye çalışılacak. Proje kapsamında medya çalışanları ve temsilcileri ile toplantılar, çalıştaylar düzenlenecek. Yerel medya ürünleri akademik bir çerçevede ele alınarak incelenecek, anket çalışmaları ve niteliksel inceleme metotları ile bölgedeki medya çalışanlarının mesleki sorunları anlaşılmaya çalışılacak." ifadelerini kullandı.

Tanıtım toplantısına; Köksalan'ın yanı sıra Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Gökgöz, Batman Valiliği Basın Şefi Orhan Tarkan, yerel ve ulusal basın temsilcileri de katıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler