Batman'daki umre kafilesi Medine'ye hareket etti

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 150 kişilik umre kafilesi, Batman'dan hava yoluyla Medine'ye gitti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Batman İl Müftülüğü tarafından organize edilen 150 kişilik umre kafilesi, hava yoluyla Batman'dan Medine'ye gitti.

Daha önce umrecilerin sayısının yeterli olmadığından dolayı Ankara veya İstanbul'a oradan da Medine veya Cidde'ye gidilirken sıkıntılar çekiliyordu. Şimdi ise talep çok olduğundan dolayı Batman İl Müftülüğü tarafından hazırlanan 150 kişilik umre kafilesi, bu sene ilk kez Batman Havalimanı'ndan hava yoluyla Medine'ye gitmenin sevinci yaşandı.

Umreye gidenlere hitaben bir konuşma yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, umrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Erhan, "Batman'dan Medine-i Münevvere'ye, kutlu şehre Hz Muhammed'in (sav) metfun bulunduğu şehre gideceksiniz. Bu gidişimiz Peygamber Efendimizin (sav) ifadesiyle 'Beni vefatımdan sonra ziyaret eden dünyada iken ziyaret etmiş gibidir.' müjdesine nail olmuş bir gidiştir. Bundan dolayı hepimiz ne kadar sevinsek azdır. Allah şimdiden kabul eylesin. Çevremizin, etrafımızın emin ve aman yurdu olabilmesi için dualar etmenizi istirham ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran tarafından yapılan duanın ardından umreciler uğurlandı.  

Umre yolculuğu ile ilgili bilgi veren Sason İlçe Müftüsü ve Batman 24'üncü Umre Turu Kafile Başkanı Abdulhalık Ocakhanoğlu, "Bu yıl ilk defa Batman'dan Medine'ye Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Batman İl Müftülüğümüz tarafından bir umre yolculuğu başlatıldı. Bugün Batman'dan Medine'ye uçağız. İnşallah dönüşümüz de Cidde'den Batman'a olacaktır. Bu avantajı bizlere ve Batmanlı umrecilerimize sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve Batman İl Müftülüğümüze teşekkür ediyoruz." dedi.

Ocakhanoğlu, "Batman ve Batman gibi doğu illerinden umreye veya hacca giden umreciler ve hacılarımız olduğunda buradan onları direk Medine'ye ya da Cidde'ye götüremiyorduk. Bunun nedeni umrecilerimizin veya hacılarımızın az olmaları, bir uçağı dolduramadıklarından kaynaklanıyordu. Ama Batman'ımızda bu sene çalıştık ve 4 din görevlimizle bir kafile oluşturduk. Kafile oluşturduğumuz için Diyanet İşleri Başkanlığımız da bize özel olarak bir uçak ayarladı. Buradan Ankara veya İstanbul'a gitmek yerine uçağımız umrecilerimizin ayağına direk geldi. Batman'da ikamet eden umre ve hacı adaylarının katılımı yoğun olduğu zaman bizler Ankara ve İstanbul'a gidip o değişik sıkıntılara maruz kalmayacağız." ifadelerini kullandı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler