Batman halkı bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen bayramlaşma programı, salâvatlar eşliğinde yoğun katılım ile gerçekleşti.

Her sene olduğu gibi bu sene de zikir halkaları oluşturarak bayramlaşan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Ramazan Bayramı'nın 3'üncü gününde düzenlediği bayramlaşma programı yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

İkindi namazını müteakip Hamidiler Cami Avlusunda düzenlenen programa halkın yoğun katılım gösterdiği gözlendi. Oluşturulan zikir halkasında bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu üye, gönüllüleri ve halk, çektikleri salâvatlar eşliğinde bayramlaştılar.

Geniş katılımlı bayramlaşma töreni, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Mustazaflar Cemiyeti, Batman Umut Kervanı, Bilge-Der, Hira-Der, Şefkat Eli Derneği, Sevgi-Der, Sağ-Çev, Rahmet Pınarı Derneği, Hizmet-Der, Enfa-Der, İlim Der, Köy-Der üye ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bayramlaşma törenine geniş bir kitle katılırken, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Abdurrahman Cens ile Eyüp Yanaç, İttihad’ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki partililer ile STK temsilcileri ve çok sayıda kanaat önderleri ile âlimler de hazır bulundu.

Yapılan bayramlaşmanın ardından bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Sözcüsü Mehmet Ali Altun, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik etti.

Dolu bir Ramazan’dan sonra kulluğun nişanesi İslam’ın şiarı olan bir Ramazanı daha geride bıraktığımızı dile getiren Altun, “Bizi bu günlere kavuşturan Rabbimize hamdolsun. Özellikle Müslümanları birbiriyle kaynaştıran manevi zincirler hükmünde olan Ramazanların Müslümanların vahdetine, kardeşliğine, kaynaşmasına ve dayanışmasına vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. Bu bayramların gerçek ve hakiki manada idrak edilecek bayramlara bir basamak olmasını, bir vesile olmasını ve bir başlangıç olmasını niyaz ediyoruz. Özellikle İslam âleminin muhtaç olduğu kardeşlik ve vahdet temeli üzerinde kurulu yeni bir dünyanın adımı olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında Altun, “İslam coğrafyalarında akıtılan kanların durmasını, mazlumların gözyaşlarının dinmesi ve mahrum, muhacir, yersiz olan insanlarında hakiki, mesrur ve şuurlu bir hayata kavuşmalarına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Bu bayramların İslam ümmetinin uyanışına, dirilişine, kaynaşmasına vesile kılmasını Rabbimizden özellikle niyaz ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Program Mehmet Ali Altun’un okuduğu dua ile sona erdi.

“Düşmanlık tohumlarının yeşermemesi için mutlaka bizim sevgi tohumlarını artırmamız bunları yeşertmemiz gerekiyor”

Programın ardından duygu ve düşüncelerini İLKHA’ya paylaşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Bu sene bayramı Batman’da geçirdik. Burada Peygamber Sevdalıları Platformunun toplu bayramlaşması vardı. Kardeşlerimizle, Batmanlı hemşerilerimizle topluca bayramlaştık. Bu organizasyonu yapanlardan öncelikle Allah-u Teâlâ razı olsun. Bizim ümmet olarak zor günlerden geçtiğimiz ümmet coğrafyasının, İslam beldelerinin pek çoğunda huzursuzlukların karışıklıkların olduğu herkesin malumu. Bizim çektiğimiz bu sıkıntıların bu acıların, bu istenmeyen manzaraların ilacı aramızdaki kardeşliğin güçlenmesidir. Bir ve beraber olmamızdır. Ümmetin ittihadı şu anda içinde bulunduğumuz arzu etmediğimiz durumların hepsinin tedavisinin en önemli ana ilacıdır.” ifadelerini kullandı.

Bayramların ve toplu bayramlaşmaların aradaki muhabbettin artmasına vesile olduğunu belirten Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında şunları aktardı: “Rabbim bu bayramı ümmetin ittihadına, Müslümanların vahdetine, aradaki kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile kılmasını temenni ediyoruz. Gerçekten aramızdaki muhabbeti eğer artırabilirsek ancak çıkış yolu bulabiliriz. Muhabbet zayıflayınca zamanla kardeşlerimizdeki küçücük bir kusuru veya bizim menfaatimize, çıkarımıza ters düşecek herhangi bir hareketinden sonra kolayca düşmanlık tohumları araya ekilebiliyor. Bu düşmanlık tohumlarının bu memlekette yeşermemesi için mutlaka bizim sevgi tohumlarını artırmamız bunları yeşertmemiz gerekiyor. İnşallah biz bu çabamızı artırarak devam ettireceğiz. O sevgi ağaçları büyüdüğünde bizim dileğimiz odur ki; öyle bir büyüklüğe ulaşsın ki, bütün Ümmet-i Muhammed bunun altında gölgelenebilsin. Hastalıklarımızın ilacı, dertlerimizin devası budur: Kardeşliktir, sevgidir. Biz bunu artıracağız inşallah ektiğimiz bu tohumları sulamaya devam edeceğiz. Ta ki yeşerip büyünceye kadar.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler