BATMAN İÇİN KRİTİK KARARLAR!

BATMAN İÇİN KRİTİK KARARLAR!

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Gazetecilere yaptığı açıklamada, korona salgınıyla ilgili aldıkları yeni kararları da açıkladı. Kent merkezi hudutlarında vatandaşlara maske takma zorunluluğu getirildi.
 
 
İŞLEK NOKTALARDA YASAKLAR SONA ERDİ
 
Korona salgınıyla ilgili yeni kararları da açıklayan Vali Şahin, şöyle devam etti: "Biraz önce İl Hıfzıssıhha kurulu toplantımızı yaptık. Toplantımızda yeni kararlar aldık. Geçenlerde yaptığımız toplantıda verilerin iyi olmadığını ve radikal kararlar almamız gerektiğini ifade etmiştik. Bu kararları bir hafta boyunca uyguladık. Batmanlılarda bu karara riayet ettiler. Denetimlerimizde son derece etkili oldu. Çift haneli rakamlardan tek haneli rakamlara düştük. Şuan da trend son derece iyi gidiyor. Rehavete kapılmayacağız ama bir nebze vidaları da gevşeteceğiz. Geçen hafta Ali Tevşo pazarı ve civarındaki bağlantıları kapatmıştık. Onları şimdi açıyoruz. Orada ki seyyar satıcılara ve tezgahlara müsaade etmeyeceğiz. Sadece iş yerlerinin açılmasına müsaade edeceğiz. Tabla başını da açamıyoruz. Orada sosyal mesafeyi sağlama imkanımız yok. Tabla başı bayrama kadar kapalı kalacak. Bayramdan sonra projemiz yetişirse orayı tamamen temizleyip yeni bir semt pazarı kuracağız. Vatandaşımıza daha sıhhi bir pazar kurma imkanımız olacak."
 
"EVDEN MASKESİZ ÇIKMAYACAĞIZ"
 
Yeni kararlara da değinen Vali Şahin: "Turgut Özal Bulvarı da iftardan sonra yaya trafiğine kapatılmıştı. Turgut Özal Bulvarı, Cizre caddesi ve Gülistan caddesinin de yaya trafiği yasağını sosyal mesafeye uymak şartıyla kaldırıyoruz. Bir başka aldığımız karar da Batman merkez hudutları içerisinde maske takma zorunluluğu getiriyoruz. Evden maskesiz dışarıya çıkmayacağız. Gülistan caddesi ve Elma sokağına da bir sınırlı yaya trafiği uygulayacağız. Sokağa çıkma konusunda da Batman’a özel bir şey uygulanmayacak. Diğer şehirler için ne karar alınacaksa Batman için de o olacak. Bayram süresince de mezarlarımız kapalı olacak. Dualarımızı evde yapalım" ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler