Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’dan “Üç Aylar ve Regaib Kandili” mesajı

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, mağfiret, rahmet ve bereket iklimi olan mübarek üç aylar ve Regaib Kandili münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Salı gününden itibaren üç aylara girileceğini belirten Erhan, 27 Şubat perşembeyi cumaya bağlayan gecenin ise ramazan ayının müjdecisi, üç ayların ilk mübarek gecesi Regaib Kandilinin idrak edileceğine dikkat çekti.

Ömrün göz açıp kapayıncaya kadar akıp geçtiğini söyleyen Erhan, “Dünyevileşmenin çağımızı esareti altına aldığı şu zaman dilimlerinde mübarek üç aylar, bizler için kendimizi dinleme, gidişatımızı sorgulama, niyetlerimizi tazeleyip, imanlarımızı kemale erdirme açısından büyük bir vesiledir. Bir yanımızda sürekli bombardıman altında tutulan; açlık, susuzluk ve mahrumiyet bölgesine dönüştürülmüş coğrafyalar yanıp tutuşurken, diğer tarafta ise soğuk kış günlerinde çadır kentlerde hayata tutunmaya çabalayan kardeşlerimiz varken, dünyamızın dört bir yanını doğal afetlerin, savaşların, mahrumiyetin kuşatmış olduğuna üzülerek şahitlik ediyoruz.” dedi.

Hazreti Peygamberin sevgide ve tasada beraberlik tebliğine kulak verilmesi gerektiğini vurgulayan Erhan, “Unutmayalım ki, İslami şuur kişinin kalbinde başlayıp, oradan bütün insanlığı çepeçevre sarar. Bu şuuru nefsimizden başlayarak yaymak ve hakkın, adaletin, huzurun, refahın hüküm sürdüğü yeni bir dünyayı inşa için bireyler olarak azami çalışmak elzemdir. Bu mübarek aylarda, imanlarımızı tazeleme imkânı bulurken, maddi ve manevi derecelerimizi yükseltip, ahlakımızı güzelleştirmeye vesile kılalım. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajını ve Peygamberin sünnetini, ‘O’nun gibi yaşamak’ idealini hayatlarımızda yeniden güncelleyelim. Rağbetimizi Rabbimizin rızasını kazandıracak yollara sevk edelim. Gecelerimizi tövbe, ibadet ve zikirlerle süslerken, gündüzlerimizi kendi hane halkımızdan başlayarak, minarelerin gölgesinde yürüdüğümüz şehirlerimizi, ülkemizi ve dünyamızın en kuytu köşelerini, salih amellerle, sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları ile bezeyelim.” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler