Batman il Sağlık Müdürlüğü kanserde erken tanıya dikkat çekti

Mobil Kanser Tarama Aracıyla 'Bugün Bir Saat, Yarın Bir Hayat' sloganı kapsamında bir grup kadın sağlık taramasından geçirildi.

Sağlık taramalarına ilişkin kadınlara bilgi veren Dr. Tuğba Ertekin, kanserde erken tanıya dikkat çekerek, "Kanser taramaları, erken tanı amacıyla belirtiler ortaya çıkmadan sağlıklı insanlarda yapılır. Özellikle meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserinin, yaptırılacak taramalarla erken teşhisi mümkündür. Bu taramalar ağrısız, kısa süreli ve zararsız yöntemlerle yapılmaktadır. Anne ve baba olarak sizin ve çocuğunuzun geleceği için kanser taramanızı yaptırmayı ihmal etmeyiniz." dedi.

Kanser taramalarının KETEM, Mobil Kanser Tarama Aracı ve aile hekimliklerinde ücretsiz yaptırılabileceğini belirten Ertekin, "Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için 30-65 yaş aralığındaki kadınlar, rahim ağzı kanseri için 5 yılda bir SMEAR ve HPV-DNA testi, 40-69 yaş aralığındaki kadınlar, meme kanseri için 2 yılda bir mamografi çekimi, 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkekler, kalın bağırsak kanseri için 2 yılda bir gaitada gizli kan testini yaptırması gerekmektedir." diye konuştu.

Kanser tedavisi gören Hemşire Burcu Karamut, kanserle mücadelesinden kesitler paylaştı.

Tarama etkinliğine katılan kadınlar, 'sağlık personeli ve halk el ele, kanser sana güle güle' diyerek kanser taraması yaptırdı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler