"Batman ile Mardin birbirini tamamlayan iki şehirdir"

​Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Mardin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özçoşar’ı ziyaret etti.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Araştırmacı Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik ile birlikte Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Mardin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'a nezaket ziyaretinde bulundu.

İlk olarak Mardin Valisi Yaman'ı ziyaret eden Rektör Durmuş, Batman ile Mardin'in birbirini tamamlayan iki şehir olduğunu söyledi.

Nezaket ziyaretinden dolayı Rektör Durmuş ve beraberindeki Çelik'e teşekkür eden Vali Yaman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Durmuş, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa bir süre önce Mardin Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. İbrahim Özcoşar'ı makamında ziyaret ederek yeni görevini tebrik etti.

Rektör Özcoşar'a her türlü desteğe hazır olduğunu ifade eden Durmuş, "Aynı coğrafyada, aynı kaderi paylaşan iki kardeş üniversiteyiz. Bizler bölgenin daha ileri gitmesi için birer lokomotif görevi görüyoruz. Bizler ürettikçe, gençlerimize yeni ufuklar açtıkça Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta dile getirdiği ülkemizin 2023, 2071 hedeflerine daha hızlı ilerlemiş olacağız. Batman Üniversitesi olarak Mardin Üniversitesi'ne her türlü desteğe hazırız." dedi.

Daha sonra DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'ı ziyaret eden Rektör Durmuş, Batman Üniversitesi olarak artık daha çok proje ile daha fazla DİKA'nın kapısını çalacaklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Altındağ ise Batman Üniversitesi'nin yanı sıra bölge üniversitelerinin bölgenin kaderini değiştiren birer lokomotif olduğunu dile getirdi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler