BATMAN MEDİCAL PARK’TA ŞİFA BULDU

BATMAN MEDİCAL PARK’TA ŞİFA BULDU

55 yaşında ki M. EKREM ERDEM 1 yıldır epigastrik ağrı ( Mide Ağrısı ) ve nefes darlığı şikayetleri vardı.
 
İnatçı kusmaları olması ve nefes darlığı şikâyetinin artması üzerine Medikal Park Batman Hastanesi Genel cerrahi Op. Dr. Özgür Cem MÜSRİ ye başvurdu.
 
Ağrıları için daha Öncede bir çok hastaneye gidip hastalığına çare bulamayan M. Ekrem ERDEM yapılan görüntüleme sonuçlarında karın boşluğu ile göğüs boşluğunu birbirinden ayıran diyafram kasında 2 adet yaklaşık 7*8 cmlik fıtık oluştuğu belirlendi.
Bu fıtıktan dolayı midenin sol göğüs boşluğuna sıkışmış olduğu görüldü.
M. Ekrem ERDEM mevcut durumuyla gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Genel Cerrahi Op. Dr. Özgür Cem MÜSRİ tarafından acil operasyona alındı Laparoskopik Hiatal herni tamiri (Kapalı yöntemle mide fıtığı ameliyatı) yapıldı. 2,5 saatlik operasyon esnasında göğüs boşluğuna sıkışmış olan mide ve karın içi yağlı dokular karın içine yani olması gereken yere alındı. Oluşmuş diyafram yırtıkları tamir edildi ve destek amacıyla üzerlerine yama konuldu. 2,5 saatlik başarılı bir operasyondan sonra M. Ekrem ERDEM servise alındı, Op. Dr. Özgür Cem MÜSRİ Ameliyatın 2. Günün sonunda yaptığı açıklamada ‘’ Hastamızın takiplerinde herhangi bir sorunla karşılaşmadık. 2 günlük takip sonucu yemesinde problem olmayan bağırsak hareketleri normale dönen hastayı şifa ile taburcu ettik.’’ Diye konuştu. 
 
Hiatal herni (mide fıtğı), Gastroözefageal (mide-yemek borusu) bileşke ve diyafragmatik hiatusun normal anatomik ilişkisinin bozulması ile ortaya çıkar. Gastroözefageal bileşkenin pozisyonuna, herni büyüklüğüne ve içeriğine göre Hiatal herniler 4 tipe ayrılırlar. Hastamızdaki fıtık çeşidi Tip 4 dediğimiz göğüs boşluğuna midenin yanında omental dokularında sıkıştığı en tehlikeli fıtık çeşididir. Tip 4 hiatal hernide akut obstrüksiyon (tıkanma), strangülasyon (sıkışarak kansız kalma), ülserasyon, akut kanama, perforasyon ve  aspirasyon gibi ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bizim hastamızda akut obstrüksiyonla bize başvurdu. Hastaya yapılan tetkikler ve görüntülemeler sonucu Tip 4 hiatal herni tanısıyla acil operasyona aldık. Hastaya kapalı yöntemle 2,5 saatlik başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturduk. Hastamız kontrole geldiğinde sancıları ve ağrıları ile ilgili  hiçbir şikâyet ve sorununun  kalmadığını ifade etti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler