İlk Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısı yapıldı.

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2017 yılının üçüncü dönem toplantısı, Vali Ahmet DENİZ başkanlığında valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya; Vali Ahmet DENİZ’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, ilçe kaymakamları, yatırımcı kurumların bölge yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Açılış konuşmasında il Koordinasyon Kurulu toplantısının genel bir değerlendirmesini yapan Vali DENİZ, yürütülen projeler ile planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

İlimizde yapımı tamamlanan ve devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan Vali Deniz, şu bilgileri verdi: “Yatırımcı kuruluşlarımızın göndermiş olduğu yatırım izleme raporlarına baktığımızda ilimizde 16 kuruluşa ait 332 proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam mali tutarı 3.724.602.000,00 TL olup, biten projeler için 2017 yılı 3. Donem itibariyle 1.146.393.000,00 TL harcama yapılmıştır. 2017 yılında ayrılan ödenek tutarı ise 853.307.000,00 TL'dir. Bu ödeneğin 263.614.000,00 TL'si gerçekleştirilirken yapılan harcamanın proje genelinde nakdi gerçekleşme oranı yüzde 36,88 fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 38,50 olmuştur. 16 kuruluşa ait 332 projeden 19'u tamamlanırken, 157 projede ise çalışmalar devam ediyor. 133 proje ihale aşamasında olurken, 23 proje ise başlayamayan proje olarak kayıtlarımıza geçmiştir. Sektörel anlamda yapılan yatırımlar içerisinde tarım, ulaştırma, diğer kamu hizmetleri, madencilik, enerji, eğitim, sağlık ve yüksek öğretim projeleri yer almaktadır.”

 

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, ise belediye çalışmaları ve hizmetleri ile ilgili detaylı açıklamalar yaptı. Batman'da yapılan ve yapılacak projelerle ilgili bilgi veren Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, İluh Deresi projesinin Batman’ın en önemli projelerinin başında geldiğini kaydederek şöyle konuştu: “İluh Deresi’nin ıslahı ile ilgili çalışmalar sürüyor. 29 Ekim tarihinde hayata geçirilecek projeler arasında Cumhuriyet Meydanı ve 3. Etap projesi de bulunmaktadır. Cumhuriyet Meydan’ı ve 3. Etap projelerinin KDV ile birlikte belediyemize toplamdaki maliyeti 15 milyon TL olacaktır. “

 

Belediyenin gündeminde ve planlamasında olan ve bu projeler ile ilgili bilgiler de veren Başkan Vekili AKSOY; “Alo Tevşo Halk pazarının yeniden düzenlenmesi projelendirilirken, daha önce Nevruz alanı olarak kullanılan yerin altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından fuar alanına dönüştürülecek. Esentepe’ye camii yapılması ile ilgili iki ayrı projeye ek olarak üçüncü bir proje daha hazırlanmıştır. Bu projelerin değerlendirilmesinin ve sonuçlandırılmasının ardından, camii inşasına da başlanacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler