BATMAN TEŞVİKLERLE KALKINIYOR

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından işveren ve iş arayanlara yönelik teşvik ve destekler hakkında bilgilendirme yapıldı.

İŞKUR İL Müdürü Besim EVİZ Bölgenin ve özelde Batmanın kalkınması için hükümet tarafından ciddi teşviklerin sunulduğunu ve bu desteklerden tüm işverenlerimiz, iş arayanlarımız, işsizlerimizin yararlandığını ifade ederek; hükümetin ilan ettiği Milli İstihdam Seferberliği kapsamında işsizlikle mücadele devam etmektedir.

EVİZ; İŞKUR olarak bu desteklerden Batmanımızın en üst düzeyde fayda sağlaması ve işsizliğin azaltılması için ciddi bir performans sergiliyoruz.

İlimizin Yatırım Teşvik Sisteminde 6. Bölgede yer alması sebebiyle;

İŞVEREN DESTEKLERİ

* KDV İstisnası

* Gümrük Vergisi Muafiyeti

* Vergi İndirimi

* Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği

* Sigorta Primi İşçi Hissesi Desteği

* Faiz Desteği

* Yatırım Yeri Tahsisi

* KDV İadesi

* İŞKUR Nitelikli Eleman Desteği

* Yetiştirilen Elemanların Mesleki Eğitimi, Ücretlerinin ödenmesi GSS ve İş Kazası Meslek Hastalığı Priminin Ödenmesi

 

gibi çok yönlü ve kapsayıcı teşvikler mevcuttur. İŞKUR olarak istihdam desteği sağlayarak yatırımcıları ve çalışanların yanında yer alıyoruz.

Tüm bu desteklerin tamamının öz, milli kaynaklarımız ile sağlanmaktadır. AB Fonları gibi dış kaynaklardan finanse edilmemektedir.

+2 İstihdam Desteğiyle Pirim ve Vergiler Devletten

İmalat ve Bilişim sektöründe faaliyet gösteren işverenler 2020 yılına kadar 2018 ocak ayında çalışan sayısına ilave olan her eleman için 2.151

TL’ye diğer sektörlerde ise 883 TL’ye kadar prim ve vergi desteği devlet tarafından karşılanmaktadır.

Ayrıca İŞKUR tarafından uygulanan İŞBAŞI Eğitim Programlarının süresi Bilişim ve İmalat Sektörlerinde 3 aydan 6 aya çıkarıldı. Katılımcılara günlük 61.65 TL (Aylık net asgari ücret düzeyinde) ücret ve Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından ödenmektedir. Bu Programlar ile işverenler kalifiye eleman yetiştirirken iş arayanların meslek sahibi olmaları sağlanıyor.

Bir Senden Bir Benden Desteği Esnafa Nefes Aldırdı

“Bir Senden Bir Benden” teşviki ile imalat sektöründe faaliyet gösteren bu sektörde ustalık belgesi bulunun işverenler 18 25 yaş arası kişileri istihdam ettiklerinde ücret, prim ve vergilerini bir ay işveren bir ay devlet karşılıyor.

Bu teşvik ile, Prim desteği olarak 761 TL, Ücret Desteği 1.603,20 TL ve vergi desteği olarak 121.95 TL destek sağlanmaktadır. Bu teşvikten 2 çalışan faydalandırılabilmektedir.

İş ARAYANLARA YÖNELİK DESTEKLER

Her iş arayana bir danışman atanmış ve bu danışman aracılığı ile iş arama süreci profesyonel olarak yönetilmesi sağlanmıştır. Danışanın niteliklerine ve taleplerine göre iş bulmaları sağlanmaktadır. Bu hizmetten bugüne kadar binlerce kadın, genç, engelli ve yetişkin yararlanmıştır.

Kadınlara 400 TL Kreş Desteği

2018 yılında yeni başlatılan teşvikle İŞBAŞI Eğitim Programları ve Mesleki Eğitim Programlarına katılan kadınlara, Program/Kurs süresi boyunca 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL’lik bakım desteği sağlanıyor.

Ayrıca Yeni işe alınan 18 yaşından büyük kadınlarda mesleki deneyim ve eğitim durumuna göre 24-48 ay arasında Sigorta Primlerinin İşveren Hissesi İŞKUR tarafından ödenmektedir.

Engelliye 50 Bin TL, Eski Hükümlüye 36 Bin TL Hibe

Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarını sağlamak amacıyla 36 Bin TL ola hibe desteği 2018 yılında 50.000 bin TL’ye yükseltilmiştir. Bu Projelerde Batman İŞKUR ilk sıralarda yer almaktadır.

Ayrıca Özel Sektör İşverenlerinin 2018-2020 tarihleri arasında sigortalı sayısına ilave her engelli çalışan için prim ve vergilerin tamamı İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.

Toplum Yararına Programlar ile Binlerce İstihdam Sağlandı

Batman İŞKUR tarafından 2011-2017 yılları arasında 18.028 kişi Toplum Yararına Programlardan faydalandırılmış ayrıca 2018 yılı içerisinde 2000 kişilik istihdam için çalışmalar yürütülmektedir.

Meslek Edindirme Projelerimiz

Belediyeler, Halk Eğitim merkezleri, Sivil Toplum Örgütleri ve Özel sektör işyerleri ile yapılan işbirliği kapsamında İl, İlçe, Belde ve köylerimiz dahil olmak üzere yüzlerce proje yürütülmekte ve binlerce kadın ve gencimiz bu projelerden faydalanmaktadır. ” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler