Batman Umut Kervanından 150 aileye giyim yardımı

Batman Umut Kervanı, 150 ihtiyaç sahibi aileye kışlık giyim yardımında bulundu.

Yaptıkları yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, kış mevsimi nedeniyle kentte bulunan 150 ihtiyaç sahibi aileye giyim yardımında bulunduklarını belirterek, düzenli olarak yaptıkları yardımların ise hayırseverler tarafından finanse edildiğini kaydetti.

Işık, "Umut Kervanı olarak Batman'da 2018 yılında binlerce aileye umut olduk. Muhtaç ailelerin Ramazan, Kurban Bayramlarında ve diğer günlerde ihtiyaçlarını imkânlarımız dâhilinde gidermeye çalıştık. 2019'da da yılın ilk aylarında yardımlarımıza devam etmekteyiz. Malumunuz olduğu üzere ocak ayında yetimlere yönelik programlarımız oldu. Batman genelinde hayırseverlerin desteğiyle 115 yetim giyindirdik. Şubat ayında da kışlık giyim yardımlarımızı dağıtmak üzere Batman'da yaşayan Suriyeli, Afganlı ile kentimizdeki yetim ve muhtaçlardan oluşan 150 ailemizi kışlık yardımı yapmak için derneğimize çağırdık." dedi.

Muhtaç ailelere dernek binasındaki mağaza bölümünden istedikleri elbiseleri seçebildiklerini söyleyen Işık, "Derneğimize gelen ailelerimiz gönüllerince imkânlarımız dâhilindeki giyimleri beğenerek alıyorlar. Biz de onlara yardım etmenin gururuyla sevinip yaşıyoruz. İnşallah bu şekilde hayırseverlerden gelen destekler sürdükçe biz de bölgemizde, özellikle Batman'da yaşayan gerek mülteciler olsun gerekse yetim ve muhtaçlar olsun onlara desteklerimizi sürdüreceğiz. Rabbim şimdiden bu konuda katkı sunan tüm hayırseverlerimizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Ekonomik sıkıntılar içinde desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ederek konuşmasına devam eden Işık, Allah-u Teâlâ mallarını kat kat bereketlendirmesi temennisinde bulundu.

Kışlık giyim yardımı alan mülteci, yetim, fakir ve muhtaç aileler ise Umut Kervanına teşekkürlerini iletti

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler