Batman Üniversitesi 2018 Mezunlarını Coşkuyla Verdi

Batman Üniversitesi’nden 2017-2018 akademik yılında mezun olan öğrencilerini hayatlarında yapacakları yeni başlangıç için kanatlandırdı.

Batman Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından 2017-2018 akademik yılında mezun olmaya hak kazanan 3000’ne yakın öğrenci için Batı Raman Yerleşkesi Vadi Park önünde Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Törene Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Coşkun Uçarcılar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Müftüsü Turgut Erhan, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, STK temsilcileri, Üniversite personeli, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden Mezuniyet Töreni, yapılan açılış konuşmalarıyla devam etti.

Batman Valisi Ahmet Deniz, törende yaptığı konuşmada, öğrencileri tebrik ederek yeni yaşamlarında başarılar diledi.

Mezun öğrencilere seslenen Rektör Durmuş, Bugün sadece mevcut lisans veya önlisans programlarımızdan mezun olduklarını ancak eğitim yaşantınızın bugün sona ermediğini, yeni bir sayfa, yeni bir döneme geçiş yaptıklarını söyledi.

Rektör Durmuş, “Bilindiği gibi bilgiler üretiliyor, tüketiliyor ve hızla da eskiyor. Bu yüzden sürekli kendinizi yenilemeniz gerekmektedir. Batman Üniversitesinin size verdiği temel bilgilerin üzerine sürekli yenilik ekleyin, hayat yolculuğunun zorluklarına karşı hazırlıklı olun. Düşmekten korkmayın, kalkamamaktan korkun. Başarı için risk almaktan çekinmeyin. Bizler sizleri kendine güvenen, ayakları üzerinde durabilen, sorunlara analitik ve sorgulayıcı olarak yaklaşabilen bireyler olarak yetiştirmeye çalıştık.” dedi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş mezuniyet töreni konuşmasını şöyle sürdürdü:

Günümüz dünyasında bilginin üretilmesinde, paylaşılmasında ve kullanılmasında yetişmiş insan gücüne duyulan ihtiyaç her geçen gün çığ gibi büyümektedir. İnsan yetiştirmede en büyük sorumluluk, Üniversitelerimize düşmektedir. Bizler, Batman Üniversitesi mensupları olarak bu sorumluluk ve bilinç içerisinde hareket etmekteyiz.

Değerli Velilerimiz, ilk önce sizlere seslenmek istiyorum. Yemeyip yedirdiğiniz, giymeyip giydirdiğiniz, içmeyip içirdiğiniz, kısacası en değerli varlıklarınızı, evlatlarınızı, bizlere emanet ettiniz. Güveniniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Güveninizi boşa çıkarmamak için de elimizden geleni yaptığımıza inanmanızı istiyorum.

 

Gençlerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir bilgi ve tecrübeye sahip bireyler olmaları, sosyal ve kültürel alanda kendilerini geliştirmeleri için imkânlarımız ölçüsünde gereken gayreti gösterdiğimizden emin olunuz. Bugün bu manzaraya baktığımızda, törenin en mutlu kişileri sizler olmalısınız. Gelinen noktadaki gurur ve mutluluğunuzu şükranlarımla sizinle paylaşıyorum. Sizlere, mezuniyet tören coşkumuzu paylaştığınız ve bizleri onurlandırdığınız için teşekkürlerimi, böylesine gençler yetiştirdiğiniz için de tebriklerimi sunuyorum.

 

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,Yorucu bir eğitim-öğretim yılının sonuna geldik. Özellikle yeni kurulan bir Üniversite olarak işlerin hiç bitmediğini biliyorum. Ancak, bizler akademisyenliğin fedakârlık ve özveri isteyen bir meslek olduğunu bilerek bu işe girdik.

 

Öğrencilerimizi rakipleri ile yarışabilecek duruma getirmek için gayret verdiniz. Onları başarılı, çağdaş, saygın bireyler olarak yetiştirmek için emek verdiniz. Bu yüzden yorucu ancak manevi hazzı yüksek bir yılı geride bıraktık. Bu vesileyle, bugüne kadar göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlere de çok teşekkür ediyorum.

 

Sevgili Mezunlarımız, Bugün sadece mevcut lisans veya önlisans programlarımızdan mezun oluyorsunuz; ancak eğitim yaşantınız bugün sona ermiyor.

 

Yeni bir sayfa, yeni bir döneme geçiş yapıyorsunuz. Bilindiği gibi bilgiler üretiliyor, tüketiliyor ve hızla da eskiyor. Bu yüzden sürekli kendinizi yenilemeniz gerekmektedir. Batman Üniversitesinin size verdiği temel bilgilerin üzerine sürekli yenilik ekleyin, hayat yolculuğunun zorluklarına karşı hazırlıklı olun ! Düşmekten korkmayın, kalkamamaktan korkun! Başarı için risk almaktan çekinmeyin !

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler