BATMAN ÜNİVERSİTESİ ‘SIVI SABUN’ ÜRETİYOR

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ‘SIVI SABUN’ ÜRETİYOR

Batman Valiliği’nin desteği ile Batman Üniversitesi’nde kurulan sıvı sabun ve dezenfektan üretim ünitesi faaliyete geçirildi. Bir hafta önce faaliyete alınan ünitede yaklaşık 5 ton sıvı sabun üretildi.
 

ÜRETİM KAPASİTESİ; GÜNLÜK 1 TON
Dünyada genelinde yaygınlaşan koronavirüsten (kovid-19) korunmanın en kolay yolu olarak uzmanlar tarafından sıkça dile getirilen sabun ve su ile el yıkama tavsiyesi ile birlikte Batman Üniversitesi’nde faaliyete alınan ünitede günlük 1 ton sıvı sabun üretilmeye başlandı. Bir hafta önce faaliyete alınan ünitede şuana kadar yaklaşık 5 ton sıvı sabun üretildi. Günlük sıvı sabun üretim kapasitesi 1 ton olan ünitede ihtiyaç halinde ham madde tedarik edilmesi halinde dezenfektan üretimi de gerçekleştirilecek.

“GÜNLÜK 2 TON ÜRETİLEBİLİR”
Sıvı sabun ve dezenfektan üretim ünitesi sorumlusu Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Doktor Öğretim Üyesi Reşit Çakmak yaptığı açıklamada, ihtiyaç durumunda günlük sıvı sabun üretimini 2 tona çıkarabileceklerini söyledi. Çakmak, şöyle konuştu: “İlk hedefimiz üniversitemizin sıvı sabun ihtiyacını karşılamakla beraber kamu kurumlarının ihtiyacı talebine karşı da sabun üretecek durumdayız. Burada günlük bir ton sabun üretme kapasitesine sahibiz. İhtiyaç olması halinde günde en az iki ton dezenfektan üretme kapasitesine de sahibiz. Valiliğimiz ve Rektörlüğümüz tarafından sağlanan destekle atölyemiz kurulmuştur. Şu anda 5 ton sıvı üretmiş durumdayız. Ürettiğimiz sabunlar şu anda üniversitenin bütün birimlerinde kullanılmaya başlamıştır.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler