Batman Üniversitesinde Covid-19 Mesaisi

Batman Üniversitesinde Covid-19 Mesaisi

Batman Üniversitesi Covid-19 testleri için hazırlanıyor.
 
Batman Üniversitesi Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜMER) Koronavirüs–Covid-19 testlerinin yapılabilmesi için gerekli olan Real-Time PCR cihazının alınması hususunda çalışmaları başlattı. 
 
 
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak pandemi haline gelen korona virüsünün Türkiye’de de yayılmasının ardından bulaşının önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından birçok kentte başlatılan test çalışmaları aralıksız sürmektedir.
 
BÜMER Müdür Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Özdemir, yaptığı açıklamada laboratuvar bünyesinde bir adet PCR cihazlarının olduğunu, bunun Real-Time PCR cihazı ile desteklenmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı’nın da onayıyla Batman Üniversitesi’nde de koronavirüs testlerinin yapılabileceğini söyledi. Laboratuvarın 13 alt birimden oluştuğunu vurgulayan Özdemir, “Bunlardan birisi de Yaşam Bilimleri alt biriminde bulunan Moleküler Biyoloji Laboratuvarımızdır. Bu laboratuvarımız moleküler ve genetik alanda akademik çalışmaların yürütülmesi için kuruldu. Laboratuvarımız da bir adet PCR cihazı mevcuttur. Ancak Covid-19 analizlerinin yapılabilmesi için bir adet Real-Time PCR cihazına ihtiyacımız vardır.” dedi. 
 
Real-Time PCR cihazının alımı için çalışma başlatıldı
 Cihazın satın alınması için çalışma başlattıklarını belirten Özdemir, şunları söyledi: “Bu cihazın alınması için Üniversitemiz Rektörlüğü gerekli işlemleri başlattı. İhtiyaç olması durumunda, gerekli biyogüvenlik önlemlerinin alınması ve Sağlık Bakanlığının onayı doğrultusunda yeni tip koronavirüs (Covid-19) analizinin BÜMER bünyesinde Moleküler Biyoloji Analiz Laboratuvarında yapılması mümkün olacaktır. Bu konuda Sağlık Bakanlığına gerekli desteği vermeye hazırız.
Bilindiği gibi yeni tip koronavirüs (Covid-19) analizi ne kadar fazla yapılırsa o kadar fazla sayıda vaka teşhisi sağlanır. Böylece hasta bireyler toplumdan izole edilip hastalığın yayılmasının önüne geçilmiş olur.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler