Batman Üniversitesi’nde “Kariyer rehberliği ve danışmanlığı yönetimi” eğitimi tamamlandı

Batman Üniversitesi’nin de proje ortağı olduğu ‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ projesi kapsamında düzenlenen “Kariyer rehberliği ve danışmanlığı yönetimi” eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan, Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ projesi kapsamında, TRC3 bölgesinde yer alan Batman Üniversitesi ile işbirliği yapılarak genç istihdamının teşviki konusunda faaliyetler gerçekleştirildiği bildirildi.

‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki Projesi’ kapsamında, kariyer merkezlerinin yürüttüğü faaliyetlerin iyileştirilmesine destek verilmesine yönelik özel faaliyetler yer aldığı belirtildi.

Söz konusu faaliyetlerle kariyer rehberliği ve danışmanlığı hizmetleri sunularak daha fazla gence ulaşılması, lisans öğrencilerinin işgücü piyasası ve iş arama konusundaki bilgisinin arttırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Takdim töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Batman Üniversitesi olarak öğrencilerin kariyerlerine katkıda bulunmaya, onların daha iyi yetişmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler