BATMAN VAKA SAYISINDA 'PİK' YAPTI

BATMAN VAKA SAYISINDA 'PİK' YAPTI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, vaka sayısında ‘pik’ yapan illere dikkat çekerek:
Batman’ın da 15. Haftada vaka sayısında ‘pik’ yaptığını ifade etti.
 
 Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca :“Diyarbakır, Konya, Adana, Gaziantep, Urfa başta olmak üzere bazı illerde hastalık pik seviyesine ulaşıyor. Bu iller en yüksek vaka sayılarını yeni görmektedir” dedi. 
 
VAKA SAYISINDA ARTIŞ
 
Normalleşme süreci sonrası korona vaka sayılarının arttığı illerden olan Batman, ‘pik’ noktasına 15. Haftada ulaştı. Önceki gün değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca: “Diyarbakır, Konya, Adana, Gaziantep, Urfa başta olmak üzere bazı illerde hastalık pik seviyesine ulaşıyor. Bu iller en yüksek vaka sayılarını yeni görmektedir. Anadolu’daki illerimizin piki daha tamamlamadığını gösteren, Eskişehir gibi, Kütahya gibi, Sakarya gibi, Ankara gibi, bu illerimizde de pikin devam ettiğini, yeni yeni bu pik dalgasına ulaştığını görmüş oluyoruz.
Ama Anadolu’daki illerimizde ise Trabzon 6. haftada, Kayseri 7. haftada, diğer illerimizde ise 14. haftada Hakkâri, Kütahya, 15. haftada Batman, Şırnak, Antep, 16. haftada Bursa, Konya, Mardin, Van, 17. haftada Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Afyonkarahisar’ın piki oluşturma döneminde olduğunu görmüş oluyoruz. Anadolu’da birinci dalga halen devam ediyor.
Son 3 gün ortalamasıyla en fazla vaka görülen 7 ili söylemek istiyorum. İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa. Ayrıca son 3 gün en az vaka görülen 7 il ise, Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler