Batman Valiliği “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturdu

Destek grubu, yaşlı vatandaşların sorun ve ihtiyaçlarını takip edecek.

Corona virüs tedbirleri kapsamından Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların dışarı çıkmalarını engellemek amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Bunun akabinde yaşlı vatandaşların sorun ve sıkıntılarının takip edilmesi için “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturulması kararlaştırıldı.

Batman’da kurulan destek grubu, çalışmalara başladı. Konu ile ilgili Valilikten yapılan açıklamada, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinasyonunda oluşturlan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ paydaşları ilgili kurum personeli katılımı ile oluşturulacak ekiplerin ilimizde ikamet eden 65 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımızla bizzat görüşülmesi ve vatandaşlarımızın sorun ve ihtiyaçlarının tespit edilmesi, 112,155 ve 156 hatlarına yapılan destek taleplerinin anında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bildirilmesi, konularında tüm paydaşların üzerine düşen görevi titizlikle ifa etmesi ve faaliyetler sonunda günlük rapor verilmesi kararı alındı.” denildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler