Batman’a Wuhan benzetmesi

Batman’a Wuhan benzetmesi

Batman son günlerde Koronavirüs vaka sayıları ile gündeme gelirken, TBB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Batman ve bölge illerini Türkiye’nin ikinci Wuhan’ı olarak nitelendirdi.
 
VATANDAŞ İSYANDA
 
Batman’da son bir ayda yaşanan Koronavirüs vaka artışı ürkütücü boyutlara ulaşırken, Koronavirüs’ün merkezi olan Batman Bölge Devlet Hastanesinde test yaptırmak isteyen vatandaşlar röntgen ve Covid servisinde uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Yapılan günlük testlerin yaklaşık yarısının pozitif çıktığı iddia edilirken, yetkililerin bu konuda hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. Hastanenin yoğun bakım ve normal servislerinde yer kalmadığı için hastaların büyük bölümü ilaçları yazıldıktan sonra yurt ve evlerine gönderilirken, kimisi ise yüksek ücretler ödeyerek özel hastanelerin yolunu tutuyor.
 
Özellikle 1 Haziran sonrası yaşanan artış ile birlikte yaklaşık 12 Bin kişinin takibinin yapıldığı öğrenildi. Batman ve bölge illerinde yaşanan vaka artışına dikkat çeken Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, ilginç bir benzetmede bulundu. Prof. Adıyaman, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci Wuhan’ının Batman ve bölge illeri olduğunu belirtti.
 
Önceki gün bir televizyon programına katılan Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Sağlık Bakanlığının Wuhan’ı İstanbul’a, Diyarbakır ve bölge illerden Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Mardin ve Batman ikinci Wuhan olarak eklenmiştir” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler