Batman’da 11 bin kilogram atık toplandı

"Sıfır Atık Projesi" kapsamında mayıs ayında Batman’da 11 bin 453 kilogram atık toplandı.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında mayıs ayında Batman’da 11 bin 453 kilogram atık toplandığı bildirildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’nın öncülüğünde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi’nin, Ankara’dan başlamak üzere aşamalı olarak tüm Türkiye’de hayata geçirileceği belirtildi.

Projenin kamu kurum ve kuruluşlarında, eğitim kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, tesislerde ve büyük iş yerlerinde uygulanması ve 2023 yılında tüm Türkiye’de uygulamaya geçilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"2019 yılı mayıs ayı itibariyle Sıfır Atık Projesi kapsamında; envanter oluşturmak, istatistik yayınlamak, kazanımları hesaplamak, uygulamaları daha kolay izlemek, bilgi ve belgelendirme altyapısını oluşturmak amacıyla Sıfır Atık Bilgi Sistemi kurulmuştur. Bu sistemle birlikte sıfır atık projesine dahil olan kurum ve kuruluşlar atık beyanlarını ve sıfır atık projesi ile ilgili tüm işlemleri online olarak yapacaklardır. Sıfır Atık Bilgi Sistemine 230 kurum ve kuruluş dahil edilmiş olup, mayıs ayı için beyan edilen atık miktarı 11 bin 453 kilogram geri dönüşümü mümkün olan atık toplanıp lisanslı firmalara teslim edildiği görülmüştür."

Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan atık miktarları ve kazanımlarıyla ilgili ise şu bilgiler aktarıldı: "Sıfır Atık Projesi Kapsamında toplanan 11 bin 453 kilogram geri dönüştürülebilen atık ile yaklaşık; 166 ağacın kesilmesi önlendi. 47 bin 710 Kwh enerji tasarrufu, bin 819 kilo daha az sera gazı salındı, 274 metreküp su tasarrufu sağlandı, 55 metreküp depolama alanından tasarruf edildi." 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler