Batman’da 117 okula sertifika verildi

Batman’da “Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında okul yöneticilerine sertifika verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ‘Okul Sağlığı Programı’ kapsamında yapılan protokol gereği hayata geçirilen “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile öğrencilerin sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi, hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması kriterlerini yerine getiren 117 okula düzenlenen törenle sertifika verildi.

İl Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine; İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Osman Sünger, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Uğur Karabat ve sağlık personelleri ile okul yöneticileri katıldı.

Programda birer konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Sünger ve İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran sağlıklı beslenme, obezite ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekti.

Projeyle sağlıklı bir neslin yetişmesinin amaçlandığını belirten Sünger, “Okul çağı, büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu ve yaşam boyu sürebilecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu çok önemli bir dönemdir. Okul başarısını artırmak, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek, gelecek nesillerin daha güçlü, sağlıklı olmalarına temel hazırlamak için çocuklarımızın hareketli bir hayat ve sağlıklı beslenmelerine önem verilmelidir. Bu bağlamda Bakanlığımız tarafından Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde yürütülmekte olan Beslenme Dostu Okul Projesi ile okulların öğrencilere sağlıklı beslenme ortamları oluşturmasının teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.” dedi.

“250 okula ulaşmayı hedeflemekteyiz”

Dönem sonuna kadar il genelinde 250 okula sertifika vermeyi hedeflediklerini söyleyen Sünger, “Beslenme Dostu Okul Projesi ile okullarda sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivitenin özendirilmesi sağlanmak suretiyle obezitenin önlenmesi için gayret gösterilmekte ve bu konuda yapılan iyi uygulama örnekleri desteklenmektedir. Bu çerçevede Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle oluşturulan değerlendirme komisyonu tarafından, belirlenen kriterler doğrultusunda her yıl ilimiz genelinde söz konusu sertifika için başvuruda bulanan okullar denetlenmekte olup, şu ana kadar toplam 117 okul Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanmıştır. 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde de toplam 67 okulun başvurusu değerlendirmeye alınmıştır. Dönem sonuna kadar ilimiz genelinde 250 okula sertifika vermeyi hedeflemekteyiz.” diye konuştu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler