Batman’da 800 yetim ve öksüz giydirilecek

Batman'da İHH tarafından, hayırseverlerin desteğiyle kentteki 800 yetim ve öksüz çocuk Ramazan Bayramı öncesi giydirildi.

İnsani Yardım Derneği (İHH) Batman Şubesi tarafından, hayırseverlerin desteğiyle Batman’daki 800 yetim ve öksüz çocuk Ramazan Bayramı öncesi giy yardımı yapıldı.

Yetim ve öksüz çocuklar, davet edildikleri bir alışveriş merkezinde, diledikleri kıyafet ve ayakkabıları beğenerek almanın mutluluğunu yaşadı. Çocuklara daha sonra da içerisinde bonibom, çubuk kraker, kek, jelibon gibi ürünlerin olduğu “Yetim kumanya paketi” dağıtılıyor.

Yetim çocuklardan Yusuf Yeşilırmak, “Bayram öncesi bize kıyafet, ayakkabı aldılar. Allah razı olsun onlardan. Mutluyum çok teşekkür ediyoruz." dedi.

İHH Batman İnsani Yardım Derneği yetkililerine teşekkür eden yetim çocuklardan Veysel Özkul," Yetim çocukları giydiriyorlar, elbise alıyorlar. Yetimlere yardım ediyorlar Allah onlardan razı olsun, bizler de çok mutluyuz herkes gibi." ifadelerini kullandı.

Yetim ve öksüz çocukların Hz Muhammed'in emanetleri olduğunu belirten İHH Batman Şube Başkan Yardımcısı Yunus İş, Ramazan Bayramı'na kadar 800 yetim ve öksüzü giydireceklerini belirtti.

Yetim ve öksüzlerin korunup kollanmasının en büyük erdemlerden biri olduğunu ifade eden İş, "Batman İHH olarak elimizden geldiğince hayırseverlerin desteği ile Batman'daki yetimlere kol kanat gereceğiz. Bu yıl bayramdan önce Batman'da 800 kardeşimize hediye çekleri vererek diledikleri kıyafetleri giyerek bayrama sevinçli bir şekilde girmelerini amaçlıyoruz. Bu konuda toplumdan da büyük bir teveccüh görüyoruz. Yetim giydirmenin yanında yetim kolilerimizi de çocuklarımıza dağıtıyoruz. İçerisinde çocukların sevinebileceği abur cuburlar var. Aynı zamanda Esma-ul Hüsna ansiklopedisi var." şeklinde konuştu.

İHH Batman Yetim Birimi Sorumlusu Mehmet Latif Kaya ise şunları söyledi: "Etim ailelerin dışında fakir ailelerimize de gıda kolilerimizi dağıtıyoruz. Toplamında bine yakın kolilerimizi dağıttık. Şu anda yetim kumanya paketlerimiz var. Yetim kumanya paketlerimiz de yetim giydirme esnasında her yetim kardeşimiz inşallah ‘Yetim kumanya paketi’ dağıtacağız."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler