Batman’da afet konutları hak sahiplerine teslim edildi

Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Müdürü Fevzi Bakır, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman’da çeşitli afetlerden dolayı mağdur olan afetzedelere yapılan 168 afet konutunun hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

Bakır, Batman’da herhangi afetten dolayı hak sahibi olup da konutu yapılmayan hiç kimsenin kalmadığını belirtti.

Afetzedelerin yeni konutlarına kavuştuğunu belirten Bakır, “İlimiz genelinde meydana gelen sel, yangın, heyelan, kaya düşmesi ve çığ gibi çeşitli afetlerden dolayı hak sahibi olan ailelere 168 konut yapılarak teslim edilmiştir. Hak sahibi olup konutları teslim edilmeyen afetzede bulunmamaktadır. İlimizde çok sayıda hak sahibi afetzede aile yeni konutlarına kavuştu. Yatay mimarinin ağırlıkta olduğu afet konutlarında 168 afetzede huzurla yaşayacak.” dedi.

“Aileler yeni evlerini teslim aldı”

Hak sahibi afetzedelerin çok uygun maliyetle ev sahibi olduğunu dile getiren Bakır, “Afetler nedeniyle evinden olan yüzlerce aile yeni evini teslim aldı. Yeni afet konutları, Batman merkez Aydınkonak mevkiinde inşa edildi. AFAD’ın yaptırdığı afet konutlarında oturan hak sahipleri, evlerin yalnızca maliyetini çok cüzi miktarlar halinde ödüyorlar. Aylık olarak çok düşük miktarlara denk gelen yıllık taksitlerle ev sahibi oluyor. Konutların, ilk iki yıl herhangi bir ödemesi bulunmuyor. Konutların tesliminden sonraki 3’üncü yıldan itibaren, 7269 sayılı kanuna göre, ödemeler bankaya yapılıyor. Konut maliyetleri, hak sahipleri tarafından 18 yılda bankalara ödeniyor.” diye konuştu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler