Batman’da Arıcıları destekleme ve geliştirme çaşılmaları başladı.

Batman’ın kozluk ilçesinde Arıcılık faliyetlerini destekleme ve geliştirme çalişmalari start aldı.

 Batman’ın kozluk ilçesinde istihdamı artırmak ve ilçe ekonomisini canlandırmak amacıyla   GAP İdaresinde  kabul gören Arıcılık projeleri kapsamında,yapılacak çalışmalar  ve faaliyetler  ile ilgili fizibilite çalışmaları  kozluk kaymakamlığı tarafından  yerinde incelendi.
 
Kozluk  Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan  ve  GAP İdaresi tarafından kabul edilen  Arı ve arıcı güvende,Arıcılar el ele Birlikte Arı ürünleri üretimi Projeleri kapsamında,Yapılacak arıcılık faaliyetleri ile ilgili kontroller İlçe kaymakamı Osman bilici,ilçe tarım müdürü,İsmail Hakkı sağlam ve proje koordinatörü Ziraat Mühendisi Barış doyar tarafından yerinde incelendi. 
 
 
Kozluk Kaymakamı Osman Bilici “  İlçemizde arıcılığın geliştirilmesi ve özendirilmesi hususunda ilçe tarım müdürlüğü bünyesinde kaymakamlığımız koordinesinde üç tane proje hazırladık, büyük bir emekle hazırlanan projelerimizi Gap idaresine sunduk, 2 tanesi kabul edildi.
 
Bu projelerimizden biririncisi’30 tane arıcımıza 20,şer tane arılı kovan teslim edecez,bununla beraber,organik arıcılık nasıl yapılır ile ilgili teknik olarak bilgilendirme yapılarak hem organik arıcılığı öğrenmelerini hem de geçim kaynaklarını sağlamalarını teşfik etmiş olacaz.Bir diğer projemizde 10 tane arıcımıza içerisinde ranzası lavabosu duşluğu ve 3 panellik güneş enerjisi bulunan konteynırlar vererek onların daha rahat şartlarda barınma ihtiyaçlarını sağlamaktır,arıcılık faliyeti yapan vatandaşlarımıza her zaman var gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz “dedi.
 
Batman'ın Sason ilçesinde istihdamı artırmak ve ilçe ekonomisini canlandırmak amacıyla kaymakamlık tarafından GAP İdaresi'ne sunulan 3 proje kabul ediKozluk Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan İpek Böcekçiliği Yaygınlaştırma ve Üretimi Artırma Projesi, Çilek Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Okullar Hayat Bulsun Projesi GAP İdaresi tarafından kabul edildi.
 
Kozluk Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarafından Sunulan 2 proje onaylanan 67 proje arasında yer aldı. Kozluk İlçe Tarım ve Orman Müdürü kabul edilen Projelerle ilçemize tarımsal üretim ve altyapı konularında ciddi bütçeli yatırımların çekildiği bu projelerle ilçemiz tarımsal alt yapı ve üretim konularında bir adım daha ileri gideceği vurgulandı. İlçe Müdürü İsmail Hakkı SAĞLAM Projeler nihayetlendirilip faaliyete geçtiğinde ilçemizde organik tarıma geçiş yapılacağı, üreticilerimizin bir nebze daha refah seviyesinin artacağını, projelerin ilçemizde katma değer katacağını belirtti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler