Batman’da genç çiftçilere keçi dağıtıldı

Batman’da ‘Genç Çiftçi’ projesi kapsamında 2 çiftçiye, 80 adet kıl keçisi dağıtımı yapıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımları Genç Çiftçilerin Desteklenmesi projesi kapsamında 30 bin TL hibe desteğiyle 2 çiftçiye, 80 tane kıl keçisi dağıtımı yapıldı.

Teslimat sırasında; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili M. Afif Avcı ve çiftçiler hazır bulundu.

Konuyla ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili M. Afif Avcı, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilerin gelirini yükseltmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla bu tür projelerin yapıldığını söyledi.

18-41 yaş arası ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında Batman’ın Sason ve Kozluk ilçesindeki 2 çiftçiye 40’ar adet toplamda 80 kıl keçisi dağıttıklarını belirten Avcı, “Bakanlığımızın, genç çiftçi hibe destekli projesi kapsamında kıl keçisi projesine başvuranların hayvan teslimatını yaptık. Sason ve Kozluk ilçesindeki 2 çiftçimize 40’ar adet kıl keçisi verildi. Bakanlığımız bu proje ile genç istihdamını artırmak, bölgeden göçü engellemek, var olan gelirlerine ek gelir sağlamak amacıyla bu tür projeleri uygulamaktadır. Bu üç yıllık bir projedir. 2016 yılında bunun uygulamasını yapıyoruz. 2017 ve 2018 yılında da bu proje devam edecektir. Bu projelerle bölgeye ekonomik gelir sağlanacaktır.” diye konuştu.

Projeyi hak kazanan çiftçilerden Niyazi Söner, sevincini dile getirerek, keçileri çoğaltıp geçimlerini sağlayacaklarını ifade etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler