Batman’da ilkokulundan çevre dostu

Batman’da ilkokulundan çevre dostu geri dönüşüm potaları

Batman Mehmet Emin Şimşek İlkokulu, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturdu.

 

Mehmet Emin Şimşek İlkokulu proje ekibi tarafından Batman Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü iş birliğinde cam, metal, plastik, kağıt, karton gibi geri dönüştürülebilir atıkların evsel atıklardan ayrı toplanması ve değerlendirilmesi amacıyla okul bahçesine basketbol potası görünümlü kumbaralar yerleştirildi.

Okulda bulunan atıkların tekrar değerlendirilmesi ve öğrencilerde çevre ve geri dönüşüm bilincini aşılamak amacıyla basket potalı geri dönüşüm kutuları bırakıldı.

Okul bahçelerine bırakılan basket potalı geri dönüşüm kutuları büyük ilgi gördü. Topladıkları plastik şişeleri kutuya basket atmak için sıraya giren öğrenciler ders aralarında kutulara basket atmak için birbirleriyle yarıştı.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin attığı pet şişe toplama potaları, çocukların da eğlenerek çevre bilinci kazandıkları alanlar haline geldi.

Çevreye duyarlı basket potaları sayesinde pet şişelerin doğaya zararının önlenmesi ve geri dönüşüme kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Üst tarafında basketbol potasının yer aldığı çöp kutuları ile geri dönüşümü keyifli bir hale getirdiği belirtilen proje, veliler tarafından da beğeniyle karşılandı.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler