Batman’da kırsal kalkınma yatırımları incelendi

Batman Valisi Ahmet Deniz, Organize Sanayi Bölgesi’nde bir dizi incelemelerde bulundu.

Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında destek alan firmaları tek tek gezerek ziyaret eden Batman Valisi Ahmet Deniz, yetkililerden üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

İncelemeler sırasında Vali Deniz’e, Milletvekili Ataullah Hamidi, OSB Müdürü Zeynep Akbel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Nurettin Kıyas eşlik etti.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Deniz, Tarım Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında 2016 yılı içerisinde Batman’da 6 adet proje başvurusunun yapıldığını belirterek, bu projelerin yatırım maliyeti yaklaşık 7 milyon 300 bin lira, devletin hibe desteğinin yaklaşık 3,5 milyon lira olduğunu ifade etti.

Deniz, “Bu destekten faydalanan üç tane firmamızı ziyaret ediyoruz. Bunlardan iki tanesi un fabrikası, bir tanesi ise süt ürünleri üzerine üretim yapan bir firmadır. Devletimiz yatırımcıya şunu diyor; 'gel yatırım yap, yüzde 50'si benden' diyor. Bu bütün yatırımcılar için geçerli. Batman’da istihdamı artırmak için yatırımcıya gereken bütün kolaylıkları sağlıyoruz. Başbakanımızın Diyarbakır’da bölge için açıkladığı yatırım paketi doğrultusunda altyapı hazırlıklarına başladık. Özelikle arsa tahsisleri ile ilgili çalışmalara başladık. Bu nedenle OSB’yi büyütmeye çalışıyoruz. Çünkü ciddi bir yatırımcı talebi var. Büyük firmaları da davet ediyoruz. Biz yatırımcıya her türlü desteği vermeye hazırız.” diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler