Batman’da kitap okuyan öğrencilere sertifika verildi

Batman’da bir lisede eğitim gören yaklaşık 200 öğrenci, düzenli kitap okudukları için “Güzel Davranış Sertifikası” almaya hak kazandı.

Okuma alışkanlığının kazanılması amacıyla Batman Bilim Teknik Koleji, öğrencilere yönelik bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikte okul yetkilileri, düzenli kitap okuyan yaklaşık 200 öğrencisine “Güzel Davranış Sertifikası” verdi.

Okulda kitap okuma etkinliğini başlatan beden eğitimi öğretmeni Mücahit İçlek, bu yıl öğrencilerinin kitap okuma alışkanlıklarının kazanılması amacıyla kitap okuma kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Kitap okuma etkinliğine yaklaşık 200 öğrencinin katıldığını belirten İçlek, “Öğrencilerimize kişisel gelişim kitaplarını okuma etkinliğini yaptım. Öğrencilerimizin okuma seviyeleri ve yaşlarına göre kitap okutturdum. Birinci dönem boyunca bu kitapları okuyan öğrencilerimizin okuma takibini yaptım. Bu etkinliği yapmamın amacı, kapsamlı düşünce yeteneğini kazanılması, kitap okuyarak düşünme yeteneklerini ve çocuklarımızın yorum yapabilme gücünü kazanmasıdır. Kendilerini iyi ifade edebilmek, sorunları tartışabilmek, insanları analiz edebilmek kitap okuma alışkanlığıyla gelişir.” dedi.

Kitap okuma etkinliklerinin diğer okullarda da yaygınlaşması gerektiğini aktaran İçlek, “Okuma alışkanlığının kazanılması eğitim hayatının en önemli noktasıdır. Kitap okuyan insanlarda olayları inceleme gücü gelişir. Kişisel gelişim kitaplarını dönem boyunca yaklaşık 200 öğrencimiz okudu. Kitap okumaları sayesinde öğrencilerimizde güzel değişiklikler de gördüm. Dönem sonunda Kişisel gelişim kitaplarını okuyan öğrencilerimize okul idaremiz tarafından ‘Güzel Davranış Sertifikası’ verildi.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler