Batman'da "Milletin Sesi Mehmet Akif" paneli düzenlendi

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Batman Üniversitesi tarafından "Milletin Sesi Mehmet Akif" konulu panel düzenlendi.

Doç. Dr. Ferhat Korkmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Dr. Öğretim Üyesi Fahri Özteke, Dr. Öğretim Üyesi Osman Karlangıç ve Dr. Öğretim Üyesi Mahfuz Zariç panelist olarak birer konuşma yaptı.

Panelde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Tilkat, önemli olaylar, önemli kilometre taşları niteliğinde abidevi şahsiyetlerin olduğunu belirterek, genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi için bunları hatırlamak ve hatırlatmak gerektiğini ifade etti.

"Kara günlerin göstergesi, kahramanlık destanımız, elbette kimliğimiz, yurtseverlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı" diyen Tilkat, "Mehmet Akif milletimizin sinesinden, onun acılarını, umutlarını ve kararlığını adeta İstiklal Marşı'yla abideleştirdi. İstiklal Marşı korkma seslenişi ile başlıyor. Buradaki korku ifadesi sıradan bir korku olmayıp, her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin dillendirilmesidir. En olumsuz durumlarda dahi ümitli kalabilmenin bir ifadesidir. Çünkü esarette, ümitsizlikte bize yakışmazdı. Hem bu yüce destanı yazan ustayı hem de bunu yazdıran sayısız kahramanı rahmetle anarken son sözü yine üstadın dizelerine bırakıyorum: 'Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan belgeselin gösteriminin ardından Fen Edebiyat Fakültesi 3'üncü Sınıf Öğrencisi Evin Doğan'ın İstiklal Marşı'nı okumasıyla program devam etti.

"Milletin Sesi Mehmet Akif" paneli, Dr. Öğretim Üyesi Fahri Özteke, Dr. Öğretim Üyesi Osman Karlangıç ve Dr. Öğretim Üyesi Mahfuz Zariç'in sunumları ile tamamlandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler