Batman’da Siyer Sınavı coşkusu

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavı, Batman'da büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye'nin birçok merkezinde Sevgili Peygamberimizin mesajının iyi anlaşılması için yapılan ve yüzbinlerce kişinin katıldığı Umre Ödüllü Siyer Sınavı, bugün halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Batman merkezde yaklaşık 40 okulda sınava giren 17 binin üzerindeki çocuk, erkek, kadın ve yaşlıdan oluşan aday, umre ödüllü sınav için ter döktü. Sıvana girenlerin velileri ise çocuklarını sınavın yapıldığı okulların bahçelerinde beklediği görüldü. Sınava gelenlere görevliler tarafından gül suyu ile şeker ikram edildi.

5 Umre ödülünün yanı sıra 2 bin çeşit birbirinden farklı hediyelerin de verileceği Siyer Sınavı, saat 11.00'de başlayıp, dört kategoride yazılı test usulü ile yapıldı.

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla yapılan sınavla ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Fevzi Aydın, Türkiye geneli sekizincisini düzenlendikleri Siyer Sınavı'na Batman'dan 17 binin üzerinde kişinin başvuru yapıp katılım gösterdiğini belirtti.

Merkez, ilçe, belde ve köylerde onlarca noktada yaptıkları sınava yoğun katılımın olduğuna vurgu yapan Aydın, "Türkiye genelinde ‘O'nu Oku, O'nu Yaşa’ temasıyla düzenlenen Siyer Sınavımızı bugün yapmış bulunmaktayız. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Siyer Sınavının sekizincisini düzenledik. Bu yıl Türkiye genelinde 170 binin üzerinde kayıt alındı. Batman’da da 17 binin üzerinde bir kayıt alındı. Herkes sınavına çok rahat bir şekilde girdi ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Batman merkezde 39 noktada sınav yapıldı, ilçelerle birlikte bu sayı 100’ü aştı." dedi.

"Halkımız bu gibi sınavlardan gayet memnundur"

Sınava giren vatandaşların gayet memnun olduklarını vurgulayan Aydın, "Sınava girenler gayet memnun oldular. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu hizmeti halkımızın ayağına getiriyoruz. Halkımız da bu gibi sınavlardan gayet memnundur. Vatandaşlarımız iki ay boyunca onlara verdiğimiz kitapla Peygamberimizin, O’nun ashabının hayatını okudular. Eminiz ki vatandaşlarımız Peygamberimizin hayatından kendilerine ders ve ibretler çıkarmışlardır." diye konuştu.

"Tek kurtuluş Peygamberimizin sünnetine sarılmakla mümkündür"

Amaçlarının halkı Hazreti Peygamber'in sünnetiyle buluşturup, tekrardan asrı saadet dönemini yakalamak olduğunu aktaran Aydın, "Bu sınavı yapmadaki temel amacımız, Peygamberimizin hayatını ve yaşantısını halkın hayat yaşantısıyla birleştirip hayatlarına yön vermektir. Özellikle çocuklarımızın Peygamber Efendimizin hayatını okuyup ona göre hayatlarına yön vermelerini istiyoruz. Bu nedenle her sene Siyer Sınavını yapıyoruz. İslam dünyası büyük bir buhran içerisindedir. Halk bir boşluğun içerisindedir. Bizler halkımızı bu sıkıntılardan kurtarmak amacıyla böylesi etkinlikler tertiplemekteyiz. Geleceğimizin ve gençlerimizin kurtuluşunun Peygamberimizin hayatında olduğunu biliyoruz. Peygamberimizin sünnetine sarıldığımız takdirde sıkıntılarımızdan kurtulabileceğiz. Ancak toplumun Peygamberimizin sünnetine sarılarak huzur bulacağına inanıyoruz. Herkesin Peygamberimizin sünnetine yönelmelerini istiyoruz. Çünkü tek kurtuluşun O’nun sünnetinde olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler