Batman’da yüzlerce yetim öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı

Avrupa Yetim-Der ve Batman Umut-Der, aralarında yetimlerin de olduğu 460 ihtiyaç sahibi öğrenciye, kırtasiye yardımında bulundu.

Merkezi Avrupa’da olan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der ve Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Batman Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-Der Gıda Bankası), ihtiyaç sahibi ve yetim 460 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

Konu ile açıklama yapan Avrupa Yetim-Der Türkiye Temsilci ve Umut-Der Genel Sekreteri M. Nurullah Günaydın, Avrupa Yetim-Der ve Umut-Der olarak ihtiyaç sahibi ailelere düzenli yardımlarda bulunduklarını belirterek, yaptıkları yardımlardan bir tanesinin de muhtaç ve yetim öğrencilere kırtasiye yardımı olduğunu söyledi. 

Yeni Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencileri de unutmayarak kırtasiye yardımlarında bulunduklarını ifade eden Günaydın,  yetimler başta olmak üzere toplamda 460 ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduklarını belirtti.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulunan Günaydın, “Avrupa Yetim-Der gerek Türkiye’de, gerekse Afrika ve dünyanın birçok ülkesinde yapmış olduğu yardımlarla kendini tanıtmıştır. Eğitim-öğretim yılı olması hasebiyle Avrupa Yetim-Der olarak Batman’da Umut-Der Gıda Bankası ile birlikte ortaklaşa 460 yetim ve muhtaç öğrenciye kırtasiye yardımını verdik. Kırtasiye yardımlarımızın içinde çanta, defter ve kırtasiye malzemeleri var. Bu yardımlarımızla öğrencilerimizi sevindirdik. Bize yardımda bulunan hayırseverlere ve bazı firmalara katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kendilerine yardım yapılan öğrenciler de sevinçlerini dile getirerek, kendilerine yaptıkları yardımdan dolayı Avrupa Yetim-Der ve Umut Der’e teşekkürlerini iletti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler