“Batman’ın il oluşunun 30’uncu yılını kutluyorum”

“Batman’ın il oluşunun 30’uncu yılını kutluyorum”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman’ın il oluşunun 30’ncu yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. 
 
Rektör Durmuş mesajında  Batman’ın her geçen gün yıldızının parladığını vurgulayan Rektör Durmuş, şunları söyledi: “16 Mayıs 1990 yılında Türkiye’nin 72. İli olma hüviyetini kazanan Batman’ın il oluşunun 30. yılını kutluyorum. 1940’ta petrolün bulunmasıyla birlikte yaşanan gelişme ve beraberindeki değişimlerle her geçen gün çehresi değişen Batman, petrol kimliğinin yanı sıra özellikle son yıllarda kamusal yatırımlarıyla, üniversitesiyle, sanayisiyle, tekstil sanayisiyle, tarımsal çeşitliliğiyle, eğitimiyle, turizmiyle adından söz ettirmeye başlayan bir il oldu. Bu gelişimi ile adeta ilçesi olduğu il başta olmak üzere bölge illeri arasında da yıldızı hızla parlayan bir il olan Batman birçok alanda sağladığı katma değer sayesinde bilim ve sanayi kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.”
 
-Batman bir tarih ve kültür kentidir
 
Batman’ın sadece yatırımlar kenti olmadığına da dikkati çeken Rektör Durmuş, Batman’ın aynı zamanda bir tarih ve kültür kenti de olduğunu söyledi.
Hasankeyf’in başlı başına bir değer olduğunu ifade eden Rektör Durmuş, “Bütün bu özelliklerinin yanında binlerce yıllık tarihi ve kültürel değerleri bakımından da kadim bir medeniyet şehri kimliğine sahiptir. Ayrıca Batman huzurun, barışın, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin de bir arada yaşandığı yegane bir kent olmuştur. Bu vesile ile Batman’ımızın il oluşunun 30’uncu yıl dönümünü kutluyorum.” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler