Batmanlı çiftçilere eğitim verildi

Batman'da uzman personeller tarafından çiftçilere antepfıstığı ve pamuk ile ilgili eğitim çalışması yapıldı.

Batman'ın Beşiri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü uzman personelleri tarafından Yontukyazı köyü ve İkiköprü beldesinde çiftçilere antepfıstığı ve pamuk ile ilgili eğitim çalışması yapıldı.

Antepfıstığı Geliştirme Projesi kapsamında Yontukyazı köyündeki antepfıstığı yetiştiriciliği yapan çiftçilere yönelik bilgilendirme ve uygulamalı eğitim toplantısı yapıldı.

Beşiri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Uras çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, Beşiri'de antepfıstığının yoğun olarak bulunduğunu, üreticilere yönelik uzmanlar tarafından yetiştiricilik konusunda; verimi artırma, aşılama, bakım, gübreleme, hastalık ve zararlılara karşı mücadele konularında bilgi verildiğini ve çözüm bulunması noktasında destek sağlanacağını belirtti.

Eğitim sonunda da soru cevap şeklinde çiftçilere uygulamalı aşı konusunda bilgi verildiğini aktaran Uras, ayrıca Halk Eğitim Merkezi bünyesinde antepfıstığı yetiştiriciliği kursunun da devam ettiğini kaydetti.

Beşiri Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Servet Yıldırım tarafından İkiköprü beldesinde pamuk üreticisi çiftçiler, pamukta bulunan 'yeşil kurt'a karşı bilgilendirildi.

Beşiri'ye bağlı İkiköprü beldesinde pamuk yetiştiricilerine pamuk ile ilgili verim, hastalık, zararlılar ile mücadele konusunda teknik personeller tarafından bilgi verildi.

Eğitimde, üreticilerin pamukta özellikle 'yeşil kurt' konusunda dikkatli olmaları istenirken, ekonomik zarar eşiğine gelen yerlerde tavsiyeli bitki koruma ürünleri ile mücadele yapmaları gerektiğine vurgu yapıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler