“Batmanlı çocuklar okuyor”

​Batman’da sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanan ailelerin çocuklarına yönelik okuma etkinliği düzenlendi.

Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘Batmanlı çocuklar okuyor’ projesi kapsamında sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanan ailelerin çocuklarına yönelik okuma etkinliği düzenlendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan Okul Destek Projesi kapsamındaki çalışmalar Batman’da da devam ediyor.

Proje ile sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanan ailelerin çocuklarına yönelik yapılan çalışmalarda çocukların sosyal, psikolojik ve bedensel gelişimleri desteklenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşen etkinliğe; AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek, Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Zekeriya Hazar ve diğer kamu kurumlarının idari amirleri katıldı.

Kitap okuma saatinde çocuklarla kitap okuyan Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek yaptığı açıklamada, ‘Batmanlı çocuklar okuyor’ başlığıyla projeden faydalanan çocuklarla okuma saatleri yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Kitap okumanın önemine değinen Çiçek, “Kitap okumak hayatımızın her evresinde yer almalıdır. Kitap okumak boş vakit etkinliği değildir, kitap okumaya özellikle zaman ayrılması gerekir. Okuma ile ilgili herkesin kendisine bir program oluşturması gerekir.” dedi.

Kitap okuma saatinden sonra Çiçek tarafından projeden faydalanan 100 çocuğa spor ayakkabısı ile eşofman takımı hediye edildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler