Batmanlı mağdur aileye yardım eli uzatıldı

Batman'da, derme çatma 2 göz odalı bir evde yaşam mücadelesi veren 7 nüfuslu Kaptan ailesine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yardım elini uzattı.

 kentte tek katlı derme çatma evde olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi veren 7 nüfuslu Kaptan ailesinin yaşadığı mağduriyeti "yardıma muhtaç aile hayırseverlerin yardımını bekliyor" başlığıyla gündeme gelmesinin ardından Batman Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü harekete geçti.
 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek'in talimatı üzerine Batman Valiliğince yürütülen Vefa Sosyal Destek ekibi mağdur Kaptan ailesini evinde ziyaret etti.

Büyük mağduriyet yaşadığı tespit edilen aileye; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından aylık bin 40 TL olmak üzere bir yıllık sosyo-ekonomik destek bağlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek, "Yardıma muhtaç aile hayırseverlerin yardımını bekliyor' adlı haber üzerine Valiliğimizce yürütülen Vefa Sosyal Destek ekibi personellerimiz tarafından hane ziyareti gerçekleştirilmiştir. Hanede toplam 5’i çocuk olmak üzere 7 kişinin ikamet ettiği, ailenin atık madde toplayıcılığı yaptığı, hanede çalışabilecek yaş ve pozisyonda başka bir bireyin bulunmadığı tespit edilmiştir. Ailenin sosyal güvencesinin GSS olduğu, SYDV’den geçici yardımlar aldığını (ŞNT, kömür, bayram harçlığı), Umut Derneğinden erzak yardımı aldığı, ailenin 2016 ve 2017 yıllarda kurumumuzun hizmet modellerinden SED yardımı 3 kat üzerinden çocukları Velat adına 2 defa yararlandığı, ailenin ekonomik yoksunluk içerisinde bulunduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle Sosyal ve Ekonomik Destek Yönetmeliği kapsamında aileye aylık bin 40 TL olmak üzere bir yıl süre ile sosyal ekonomik destek sağlanması uygun görülmüştür." dedi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler