Batmanlılar Kadir Gecesini camilerde ihya etti

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Batman’daki camilerde huşu içerisinde idrak edilirken, dünya mustazafları için dualar edindi.

On bir aynın sultanı Ramazan ayının 27’nci gecesine denk geldiği tahmin edilen bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi camilerde genç-yaşlı, kadın-erkek ve çocuklar tarafından huşu içerisinde idrak edildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Program, seslendirilen ilahi ve kasidelerle devam etti. Batman İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ateş, Şevket Başak Camisinde teravih namazı öncesi  merkezi sistemle tüm camilere Kadir Gecesinin anlam ve önemine binaen vaaz verdi.

Vaazdan sonra müftülük mevlithanları tarafından Kürtçe-Türkçe-Arapça mevlit, kasideler ve ilahiler okundu. Program İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran tarafından yapılan duanın ardından yatsı ve teravih namazlarını kıldırdı.

Son olarak da cemaat  imam eşliğinde Salatül Tesabih (tesbih) Namazını kıldı. Program, Kızılay Batman Şubesi tarafından dağıtılan ikramlarla devam ederken  gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği açıklandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler