Batmanlılar Yasağa Uydu

​Vatandaşlar, 65 yaş üstü yaşlılar ile kronik rahatsızlığı olan hastaların sokağa çıkma yasağına uyması gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye'de Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 21, vaka sayısının da 947'ye çıkmasıyla ölüm riski yaş yükseldikçe çok artığını belirten hükümet, 65 yaş üstü yaşlılar ve kronik hastalar için sokağa çıkma sınırlandırmasına geçti.

Batman'da yasağa genel olarak uyulurken bazı vatandaşların yasaktan haberleri olmadığı da görüldü.

Çarşı ve parklarda polis ekiplerinin, sokağa çıkma yasağına uymayan 65 yaş ve üzerindeki kişileri evlerine gidip dışarı çıkmamaları yönünde uyardıkları görüldü.

 

"65 yaş kararına herkesin dikkat etmesi gerekir"

Parkta İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlardan Mahmut Sevim, "Bugün çıkan yasak kötü bir şey değil. Halkın iyiliği ve menfaati için faydalıdır. Alına bu karar sevindirici ve olumlu bir karşılamamız gerek. 70 yaşındayım, bir haftadır evden çıkmadım. Bugün de sadece emeklilik maaşımı çekmek için çıktım. 65 yaş dışarı çıkmama kararına herkesin uyması gerek. Bu hastalık çok ciddi bir hastalıktır ki bütün dünyada olduğu gibi bizim devletimizde bu hastalığın önemine dikkat ediyor. Buradan özellikle emeklerinden dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum."

Bir diğer vatandaşımız Feremez Gelen ise "65 yaş üstü yaşlılarımızın dışarı çıkmaması gerektiği gibi herkesin çıkan bu hastalığa karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Yaşlılarımız Evlerinde otursun, istirahat etsin ve dışarı çıkmasınlar. Her kesimin bu tedbirlere uymasının faydalı olacağını söyledi." 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler