BATSO'DAN 200 KİŞİYE BELGE

BATMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2020 YILINDA TOPLAM 200 KİŞİYİ BELGELENDİRDİ

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başanı Abdulkadir DEMİR  konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı. Demir "Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol kapsamında İkinci El Motorlu Kara Taşıtlar Mesleki Yeterlilik sınavıyla 200 kişiyi belgelendirdik.
 
Bilindiği üzere, Ticaret Bakanlığı’nca hazırlanan ve 13.02.2018 tarihli ve 30331 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik hükümleri gereği; ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti alanında faaliyet gösteren işletmelerde gerçek kişi tacirler ve ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye-5), Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanlarının ise Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı (Seviye-4) Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunlu hale getirilmiştir.
Her yıl düzenli olarak yapılan bu sınavda Batman girişimci vatandaşlarımıza sahip olmak istedikleri belge için Ankara’da TOBB’a bağlı kuruluşumuz olan Mesleki ve Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM)  ile protokol imzalayıp vatandaşlarımıza destek sunmaktayız. Bu kapsamda 2020 yılı içerisinde 200 kişiyi belge sahibi yaptık.
 
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Abdulkadir DEMİR, Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazananları tebrik ederek, belgelerini vermek kurumumuzda ağırladı." 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler