BATSO ve TB ‘dan BAŞARI BURSU

BATSO ve TB ‘dan BAŞARI BURSU

Batman Ticaret ve Sanayi Odası  ile Batman Ticaret Borsası , Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine merkezi sınav puanıyla yerleşecek  öğrencilere mesleki eğitim başarı bursu verecek.

            Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği,TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan “ Mesleki Eğitim iş Birliği Protokolü” ile Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi PROJE OKULU kapsamına alınmıştır.

            Batman Ticaret ve Sanayi Odası ve Batman Ticaret  Borsasının  katkılarıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılında 10 ,11ve 12.sınıflardan 10 ‘ar öğrenci olmak üzere toplamda 30 öğrenciye

Başarı bursu verilmiştir.

            Batman Ticaret ve Sanayi Odası, başkanı Abdulkadir  DEMİR gazetecilere yaptığı açıklamada ; Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarına göre Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tercih edecek en yüksek puanlı 10 öğrenciye, 4 yıllık eğitim süresince, her eğitim ve öğretim dönemini kapsayacak şekilde yıl boyunca  9 ay süreyle burs desteği sağlanacağını bildirdi.

DEMİR, şunları kaydetti:

            Burstan yararlanan öğrencilere organize sanayi bölgelerindeki işletmelerde staj imkanı  sunulacak olup mezun olduklarında istihdamlarına öncelik sağlanmasına destek verilecektir. Mesleki eğitimin öneminden bahseden DEMİR Gençlerimizin iş kaygısına son verip geleceklerini  planlamalarının yolunun mesleki eğitimden geçtiğini ifade etti.

BATSO Başkanı Abdulkadir DEMİR, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Meslek Liseleri ile ilgili çalışmalarının yaklaşık 1 yıldır devam ettiğini belirterek  ara eleman ve istihdam alanlarında  bunların meyvelerini almaya  başladıklarını  vurguladı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler