Suriyeli öğretim görevlisi kendi mesleğini icra etmek istiyor

Suriye’deki savaş nedeniyle ülkesinden kaçıp Batman’a yerleşen Suriyeli öğretim görevlisi, kendi asıl mesleğini icra etmek istiyor.

Ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı kaçarak Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli sığınmacılar, zor şartlarda verdikleri mücadeleyle hayata tutunabiliyor. Suriyeliler, kendi ülkelerinde yaptıkları mesleklerini sığındıkları Türkiye’de de icra yapmak istediklerini söyledi. Suriyeliler, hükümet yetkililerden kendi mesleklerini icra etmek için kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Suriye’nin Haseki kentine bağlı Serêkaniyê ilçesinin Menacir köyünden savaş nedeniyle kaçıp Batman’a yerleşen Arap Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Abdulmunim Mahmud (38), yaklaşık 4 sene önce ailesiyle birlikte Türkiye’ye sığındığını belirterek, 3 nüfuslu ailesini geçindirmek için birçok işte çalıştığını son olarak da kebapçılık yaptığını söyledi.  

Sığındıkları Batman’da hayatta kalabilmek için değişik mesleklerde düşük ücretle çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Mahmud, çalıştığı birçok yerde parasını alamadığını ve son olarak bir kebapçıda kebapçılık yaptığını belirtti.

"Kendi mesleğimi yapabileceğim bir iş verilmesini istiyorum"

Suriye’nin Haseki kentinde üniversitede Arap Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi olarak çalıştığını belirten Mahmud, "Ben Suriye'nin Haseki şehrinde üniversitede Arap Dili Edebiyatı Öğretim Görevlisiydim. Savaş çıkınca Suriye'deki herkes gibi bizde kaçıp Batman'a sığındık. Burada birçok işlerde çalıştım. Şimdi ise kebapçı dükkânında kebap yapıyorum. Her halimizle Allah'a hamdolsun ancak burada durumumuz hiç iyi değildir. Türkiye Devletinden Arapça dili için üniversitede bir iş vermelerini istiyorum. Benim başka bir isteğim yok." dedi.

“Tek umudumuz Suriye'de savaşın bitmesidir”

Hayatta kalabilmek için durmadan çalıştığını vurgulayan Mahmud, devamında şunları kaydetti: "Evimizde buzdolabımız yok ve ihtiyacımız var. Şu ana kadar sadece İl Göç İdaresi yardımda bulunmuş. Bir defasında Kızılay tarafından temizlik malzemeleri verildi. Bazı Suriyelilere yardımlar yapılıyorken birçok kişiye de hiç verilmemiş. Kayıt yapmak için bana mesaj geldi ancak yapılan işlemlerden sonrada yardım yapılmadı. Bizim tek umudumuz Suriye'de savaşın bitmesidir. Savaş bittiği gibi memleketime dönmek istiyorum."

Türkiye'de de Arapça eğitimi verebileceğini belirten Mahmud, yetkililere seslenerek, kendi mesleğini icra etmek için destek isted

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler