36 yılın mezunları “Pilav Günü”nde buluştu

Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları “Pilav Günü”nde buluştu.

Eski adıyla Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 1981 yılından bu yana mezun olanlar, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen programla “Pilav Günü”nde buluştu.

Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen programa Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 1981’den bu yana mezun olanlar ile aileleri, İl Müftüsü Turgut Erhan ve Batmanlılar katıldı.

Programda okul bahçesinde 1981 ve sonrasına ait fotoğraflar sergilendi ve katılımcılara pilav dağıtıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra mezunlar adına 1981 mezunu olan Ekrem Çiftçi bir konuşma yaptı.

Yapılan etkinlikle ilgili olarak Batman Önder Şube Başkanı Mehmet Işık, “Bu sene Batman’da 1981’den beri mezun olmuş ve günümüze kadar gelmiş bütün mezunları pilav etkinliği adı altında buluşturduk. Bu pilav, birinci pilav günümüz oldu. İnşallah bundan sonrası da bu şekilde gelecek. Amacımız günlük meşguliyetlerden dolayı bir araya gelemeyen insanları bu vesileyle bir araya getirmek. Bahanemiz pilavdı, bu amaçla böyle bir etkinlik yaptık. Geçmiş fotoğrafları sergileyen bir sergimiz de vardı. Kötü hava şartlarından dolayı istediğimiz verimde olmadı ama neticede yine de çok güzel bir katılım oldu. İnşallah gelecekte dernek, imam hatipler ve Batman adına daha bereketli ve daha güzel olacağını umuyoruz.” dedi.

Işık, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “1990 yılından önceki yılların ruhunun tekrar canlanmasına, o eski ruhu yakalamamıza vesile olmasını temenni ediyoruz. Öyle bir beklentimiz var. Çünkü yeni dönemde imam hatiplerde biraz ruh, mana ve zemin kaybı olduğunu düşünüyoruz. İnşallah o eski manayı ve ruhu yakalamak için bu tarz çalışmaların vesile olacağını temenni ediyoruz. Böyle bir temennimiz var.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler