BEKA*DER Kaldığı Yerden

Batman Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (BEKA*DER), İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Gercüş ilçesine bağlı Sileybine (Kömürcü) Köyünde sağlık taraması yaptı, köy okulunda okuyan çocuklara ise giyim yardımında bulundu.

Yakın bir zamanda TRT Kürdi ekranlarında yayınlanması beklenilen sunuculuğunu ve editörlüğünü Ferit Tunç’un yaptığı programın bu haftaki konuk Sivil Toplum Kuruluşu BEKA*DER oldu. Merkezi Batman’da bulunan BEKA*DER, sosyal sorumluluk projelerine kaldığı yerden devam etmeye başladı. Geçmiş yıllarda birçok sosyal projelerde yer alarak adını duyuran BEKA*DER, üyeleriyle birlikte tekrar faaliyete geçti. Faaliyete geçer geçmez örnek bir projeye imza atan dernek, soluğu Gercüş ilçesine bağlı Sileybine (Kömürcü) Köyünde aldı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Sileybine köyüne giden dernek üyeleri, sağlık taraması yaparken köy okulunda okuyan çocuklara da mont, bot, kazak ve pantolondan oluşan giyim yardımında bulundu.

“GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ YİNE GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”

Derneğin Başkan vekili Dr. Ayhan Alphan, İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle köyü küçük çaplı chek up’dan geçirip, okuldaki öğrencilere kişisel hijyen el yıkama ve ağız hijyeni eğitimleri verildi. Ayrıca dernek olarak okulun tüm çocuklarına giyecek hediyelerinde bulunduk. Hem çocuklar mutlu oldu hem de bizler. Dernek olarak geçmişte yaptığımız sosyal sorumluluklarımıza bir aradan sonra bugün itibariyle tekrar başlamış bulunmaktayız. Derneğimizin tüm üyeleriyle inanıyorum güzel Batman’ımız için geçmişte olduğu gibi yine güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

PAMUKÇU’DAN TEŞEKKÜR

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu ise dernek üyelerine teşekkür ederek, “BEKA*DER Derneği, Sileybine köyünde İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle sağlık taraması yapmak istediklerini bizlere ilettiler. Müdürlük olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldığımız için oldukça mutlu olduk. Derneğe üye olan doktorlarla ve İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren doktorlardan oluşan bir ekip Sileybine köyüne giderek orada bütün köy halkını sağlık taramasından geçirdiler. BEKA*DER Derneği’nin bu örnek sosyal sorumluluk projesinden dolayı kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler