Belediye çalışmalardan olumsuz etkilenen esnaf belediye başkanı ile görüştü

Batman Belediyesi tarafından yapılan çalışmalardan dolayı işlerinin olumsuz yönde etkilendiğini belirten esnaf, belediye başkan vekili ile görüşerek mağduriyetlerini anlatıp çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Batman merkezin çeşitli noktalarında olduğu gibi Gülistan Caddesinde de belediye tarafından yapılan çalışmalar devam ederken, işlerinin olumsuz yönde etkilendiğini belirten cadde esnafı da Batman Belediyesine yürüdü.

Burada Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ile görüşme talebinde bulunan esnaf, başkan vekili ile görüşerek mağduriyetlerini anlatıp çalışmaların ne kadar süreceği hakkında bilgi alarak çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Belediye önünde toplanan esnafın arsından 3 temsilcinin Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ile görüşerek sorun ve sıkıntılarını anlatıp çalışmaların hızlandırılması konusunda talepte bulundular.

Esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinleyen başkan vekili, çalışmaların hızlandırılması için yüklenici firma çalışmalarına, Dicle EDAŞ Müdürü ve SİBADAŞ Müdürü ile görüşerek yapılan çalışmaların bir ay içerisinde bitirilmesi gerektiğinin talimatını verdi.  

“Gülistan Caddesini en geç bir ay içerisinde alt ve üstyapısıyla tamamlanacak”

Gülistan Caddesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Vekili Aksoy, “Gülistan Caddesi bizim önemli ticari merkezlerimizden bir tanesi, orada çok sayıda işyerimiz var. Hareketli bir bölgedir. Orada yapılan çalışmanın esnafımızın çalışmasına, aksaklığa neden olduğunun farkındayız. Amacımız orayı en kısa zaman içinde bitirmek. Bu konu ile gerek belediye birimlerine gerek müteahhite gerek işbirliği yaptığımız diğer kurumlara gereken talimatları verdik ve kendileriyle görüştük. İnşallah Gülistan Caddesini en geç bir ay içerisinde alt ve üstyapısıyla tamamlayıp oradan çıkmayı düşünüyoruz. Ben esnaf arkadaşlarımın durumunu anlıyorum. Kendilerinin şartlarını da biliyorum. Orada kiraların yüksek olduğunu yapılan bu çalışmanın geçici süre ile işlerinde aksamaya neden olduğunu biliyorum. Yalnız kendilerinden biraz sabırlı ve rahat olmalarını bekliyorum. Oranın aylarca sürmesi, sürünce böyle kalması söz konusu değildir. İnşallah bir ay içerisinde Gülistan Caddesini yeni çehresiyle yeni modern fonksiyonel nezih çehresiyle, hem esnafımızın hem de Batmanlı hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız.” dedi.  

“Batman Türkiye’nin en kirli ve sokakları en bozuk kentlerinden bir tanesiydi”

Batman’ın birçok yerinde yapılan çalışmalar hakkında da açıklamada bulunan Aksoy, “Batman’da birikmiş önemli sorunlar var. Yıllarca sorunlar üst üste gelmiş, kimseyi yargılamak istemiyorum. Göreve geldiğimizde herhalde Batman Türkiye’nin en kirli ve sokakların en bozuk kentlerinden bir tanesiydi. Bizim bu asfalt sezonu itibarıyla bir yıl içerisinde döktüğümüz beton-asfalt 300 bin tonu geçmiş olacak. Hepinizin gördüğü gibi kentte gerek ulaşım altyapısında gerek yeşil alanlarda önemli gelişmeler oluyor. Önemli çalışmalar yapıyoruz. Tabi Batman bir köy, kasaba değil. Burası, nüfusu 500 bine dayanmış büyük bir kent. Bunca birikmiş sorunla hemen 6 ayda tamamını çözerim demek çok iddialı bir açıklama olur. Ama biz zamanı, parayı ve personeli en etkin biçimde kullanarak yetiştiğimiz ölçüde, olabilen en yüksek kalitede ve en hızlı bir şekilde hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler