Belediye, taşınmazlarını geri alıyor

Belediye, taşınmazlarını geri alıyor

Kayyum döneminde Valilik, özel idare ve İl Kültür Turizm Müdürlüğüne devredilen taşınmazların geri alınması için harekete geçen belediye yönetimi, meclis kararı aldı.
 
 
KARAR OYÇOKLUĞU İLE GEÇTİ
 
Batman Belediyesi, kayyum döneminde çeşitli kurumlara devredilen ve mülkiyeti kendisinde olan binaların tekrar belediyeye devri için harekete geçti. Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında başka kurumlara devredilen binaların tekrar belediyeye devri için karar aldı.
Belediye Meclis toplantısına, Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir, Songül Korkmaz ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda gündem maddesinin 42, 43, 44, 45 ve 46. Maddelerinde yer alan adları Bilgi Evleri olarak değiştirilen Halk Evlerinin ve diğer sosyal donatıların tahsis iptalini içeren öneri, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Toplantıda, mülkiyeti Batman Belediyesine ait Bilgi Evleri (Halk Evleri) Kayyım döneminde alınan, 4 Halk Evinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapılan tahsisi ile Bayındır Mahallesinde bulunan Tekstil Atölyesi, Çamlıtepe Mahallesindeki Jiyan (Yaşam) Parkın içerisinde bulunan sosyal donatılar, Selis Kadın Merkezi ile Musa Anter Halk Evinin tahsis kararlarının iptalleri, Belediye Meclisince oy çokluğuyla karara bağlandı. Meclis toplantısındaki gündem maddesi hakkında görüşlerini açıklayan meclis üyeleri, 307 Milyon TL borcu bulunan bir belediyenin sahip olduğu gayrimenkul ve sosyal donatıların tahsisinin hukuka aykırı olduğu belirtilirken, devredilen yapıların tekrar belediye bünyesine kazandırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler