BELEDİYE'DEN ÖDÜLLÜ TASARIM YARIŞMASI

Batman Belediyesi, 5-6 yaş grubundaki çocukların katılım sağlayacağı Çocuk- Baba/Anne iletişimini güçlendirmek için ‘İtfaiye Aracı Maketi Tasarım Yarışması’ düzenliyor.

Belediye Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü, ortaklaşa hazırladıkları bu proje ile eğitimin aksadığı bu dönemlerde 5-6 yaş grubundaki çocukların hem el becerilerini geliştirme hem de hayal kurabilmelerine ve bu hayallerini tasarlayabilmelerine yardımcı olmayı, yangın ve yangın ihbar hattı ile ilgili çocukları bilinçlendirmeyi ve çocuk- baba/anne iletişimini güçlendirmeyi amaçlıyor.

 

Her türlü materyal ve atık malzemenin kullanılabileceği ve her türlü büyüklükte tasarlanabilecek İtfaiye Aracı Maketi Tasarım Yarışması’nda; tasarımın özgün olması, kullanılabilir gerçek bir itfaiye aracına ilham olabilmesi, estetik olması, detayların gerçek bir itfaiye aracı için kullanışlı olması ve atık malzemeden faydalanma aranan kriterlerdir.

 

İtfaiye Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden görevlendirilecek 2 teknoloji ve tasarım öğretmeni tarafından oluşan değerlendirme komisyonu ilk 20’ye giren eserler tasarımın sahibi ve ailesi ile birlikte Ahmet Güneştekin Konferans Salonu’nda yapılacak sergi ve ödül törenine davet edecek.

 

İtfaiye aracı maketi tasarımları yarışmasında ilk 20’ye girenlere verilecek ödüller şu şekilde:

  • 1.‘ye Tablet   + Bisiklet + 4 GB İnternet + Sertifika
  • 2.’ye Tablet   + 4 GB İnternet + Sertifika
  • 3.’ye Bisiklet + 4 GB İnternet + Sertifika
  • 4.–20. olanlara 4 GB İnternet + Sertifika

 

İtfaiye aracı maketi tasarım yarışması için projelerin son başvuru tarihi olan 15 Şubat 2021 tarihine kadar Belediyemiz Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler