BELEDİYEDEN TASARRUF ATAĞI

Batman Belediyesi vatandaşlara daha kaliteli ve etkin hizmet vermek için çalışmalarını hızlandırırken, karşılaştığı maddi sıkıntıları aşmak için tasarruf tedbirlerini artırma kararı aldı.

Borç kesintileri ve artan ihtiyaçlar karşısında eldeki kaynaklarla hizmet yürütmekte zorlanan Belediye yönetimi çareyi her alanda tasarrufa yönelmekte bulmaya çalışıyor.

 

Belediye tarafından satın alınan her kalemde tasarrufa gitme kararı alan Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz bu kararlarını yaşama geçirmek amacıyla belediye yöneticileri ile toplantı düzenledi.

 

Etkin, verimli ve zamanında hizmet yapmak için planlamalar yaptıklarını belirten Belediye Eş Başkanları : “Hemşehrilerimizin bizden büyük beklentileri var. Bu beklentileri karşılamak temel görevimiz ancak hizmet için ihtiyaç duyduğumuz parayı bulmakta sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Belediyenin borçları var. Bu borçlar karşılığında gelirimizin önemli bir oranı kesiliyor. Kalan paralarla 600 bin nüfuslu bir kente hizmet etmekte zorlanıyoruz. Ancak kaynak yetersizliği hizmet etmemizi engelleyemeyecek. Belediyenin her kuruşunu değerlendirerek şeffaf belediyecilik gereği harcamaları halkımızla paylaşarak çalışmaya devam edeceğiz. Her mahallenin öznel şartlarını ve vatandaşların beklentilerini önceleyerek yatırımlarımızı ve hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Batman halkına layık olduğu hizmeti sunmak için kaynaklarımızı sonuna kadar kullanmaya gayret edeceğiz. Başta yeşil alanlar ve altyapı hizmetleri olmak üzere bütün alanlarda çalışmalarımız olacak. Karşılaştığımız sıkıntılar konusunda halkımızdan da beklentimiz var. Vatandaşlarımızın su, emlak, ilan ve reklam borçlarını zamanında ödemelerini bekliyoruz. Bir yandan tasarrufa yönelirken diğer yandan yerel gelirlerimizin artışı ile daha kaliteli hizmetler vereceğimize inanıyoruz” dediler.|

--

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler