BİLİM TEKNİK KOLEJİNDEN ÖRNEK PROJE

BİLİM TEKNİK KOLEJİNDEN ÖRNEK PROJE

        Bilim Teknik Koleji, örnek bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. "Damlaya damlaya felaket olur" sloganıyla merkezdeki okulların damlayan musluklarını tamir ediyorlar. Proje hakkında bilgi veren okul müdürü Abdürrahim DEMİRTAŞ şunları söyledi :
 
      Bir ülkenin su yönünden zengin sayılabilmesi için kullanılabilir su miktarının kişi başına 8.000-10.000 metreküp arasında olması gerekir. Ülkemizde ise kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 1593 metreküptür. Bu veri ülkemizi su fakiri ülkeler arasında sınırda tutmaktadır. 
      Bu veriler ışığında kullanılabilir su miktarının bilinçli bir şekilde kullanılarak zararı en aza indirmek için Bilim Teknik Koleji olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluk duygusu ile "Damlaya damlaya felaket olur" sloganıyla yola çıktık. Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi alanı öğrencilerimizle beraber su israfına dikkat çekmek için su kullanımı hakkında farkındalık yaratmayı amaç edindik. Bu amaçla öğrencilerimizle beraber okullardayız. 
 
      Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi alanı öğrencilerimizden kurulu bir ekiple Batman merkezdeki okullarımızdan talep olması halinde damlayan, akıtan bozuk muslukları tamir ediyoruz. Bir musluğun damlamasıyla yılda bir tona yakın suyun boşa aktığını göz önünde bulundurursak bu çalışma ile "SU İSRAFI" na karşı katkımız olacağını düşünüyoruz. Ancak temel amacımız suyun boşa akmaması ve su israfına dikkat çekerek farkındalık oluşturmaktır. Unutmayalım ki "DAMLAYA DAMLAYA FELAKET OLUR" 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler