Piri Reis Mtal Kariyer Günlerine Yoğun İlgi

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Kariyer Günleri kapsamında öğrencilere “Tarih Şuuru ve Bilincinin Oluşturulması” Semineri anlatıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehtap NASIROĞLU  öğrencilere bu konuda önemli bilgiler ve misaller verdi. Öğrencilere kendi eğitim ve iş hayatlarından örnekler vererek kariyer planlamasında nelerin önemli olduğunu anlattı. Ayrıca tarihe merak salan öğrencileri de Batman Üniversitesine davet ederek uygulamalı çalışmalara ve başarılı olmak için gerekli imkanları sunacağını belirtti.

            Okulun konferans salonunda gerçekleşen Kariyer Günlerine çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerin ilgi ve keyifle dinlediği seminer etkinliği öğrencilerin soru ve cevap türünde geçen seminer de hem eğlenen hem de “Tarih Şuuru ve Bilincinin Oluşturulması” değerini öğrenen çocuklara aynı zamanda konu anlatımının yapıldığı ve öğrencileri de konferansa dâhil ederek sıcak bir söyleşi ortamında soru cevap şeklinde devam etti.

NASIROĞLU,"Ecdadın uzun yıllar boyunca oluşturduğu nadide eserlerin yurt dışında seyretmek büyük üzüntü duyuyorum. Bu eserler kaçırılmasaydı bu gün ne durumda olurdu onu da bilmiyorum. Bu zamana kadar pek çok tarihi eserlerimiz yıkıldı ya da yıkılmaya terk edildi. Her türlü tahribata rağmen inatla ayakta kalmaya çalışanların durumu ise içler acısı. Mezbelelik durumda, her köşesinde içki ve bira şişeleri… Her yer pislik içinde. Camiler kullanıldığı için biraz daha temiz ve bakımlı bulunuyorlar. Maalesef bizler, bu eserlerin kıymetini bilmiyoruz ve yeterince değer vermiyoruz.Değerlerine ve geçmişine sahip çıkmayan milletler, yok olmaya mahkûmdur. Asırlarca dünyaya nizam vermiş, adaletle hükmetmiş atalarımızdan bizlere kalan bu dev mirasa sahip çıkmak ve onları kendi öz kaynaklarımızdan öğrenmek zorundayız." dedi.

BİR GÜN ÜNİVERSİTELİ OLMAK PROJESİ FAYDALI OLDU.

Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yoğun bir tempoyla üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerine gerek bilgilendirici gerekse dinlendirici bir sosyal hizmet sundu. Bu amaçla kararsız öğrencilere yol göstermek, kararlı öğrencilere ise istediği okulları yakından tanıtmak amacıyla "Bir Gün Bile Olsa Üniversiteli Olmak" projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamda 100'e yakın öğrenci Batman Üniversitesine götürüldü. Bir gün bile olsa Batman Üniversitesi öğrencisi olan liseliler, birer üniversite öğrencisi gibi sınıfları, kantini, kütüphaneleri, spor alanlarını dolaşıyor. Rehberler, ziyaretçi öğrencilere üniversitenin öğrenci kontenjanı, üniversite sınav puanı, öğretim üyesi kadrosu ve diğer sosyal ve kültürel imkânlarıyla ilgili bilgi veriyorlar. Öğrenciler, üniversite sınavını kazanmaları halinde hangi üniversiteye tercih yapacakları konusunda kolayca karar verebilecekleri bilgilere sahip oluyorlar.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler