Binler Newroz’a aktı

Binler Newroz’a aktı

Yeni otogar yanındaki alanda kutlanan Newroz bayramına, binlerce kişi katıldı. Kadın ve erkeklerin yöresel kıyafetleriyle katıldığı kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu.
 
COŞKULU NEWROZ
 
Yeni otogar yanındaki Newroz alanında düzenlenen kutlamalara, HDP Batman milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki, Ayşe Acar Başaran ve Necdet İpekyüz, Belediye Eşbaşkan adayları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, HDP ve DBP yöneticileri ve binlerce kişi katıldı. Sanatçılar ve müzik gruplarının sahne aldığı kutlamalarda konuşan Milletvekili Ayşe Acar Başaran,
 karşılarında renklerden korkan bir iktidarın olduğunu belirtti.
 
Başaran, “Renklerden korkan ama Türkiye'yi yönetme iradesi,
 
Türkiye'yi yönetme söylemi var karşımızda. Renkleri, dilimizi yasaklamanız, kültürümüzü yasaklamanız hiç bir işe yaramayacaktır. Yine kazanan biz, Türkiye halkları ve direnenler olacaktır. AKP Genel Başkanı bizi hedef gösteriyor. Bütün HDP'lileri terörist ilan etmiş durumdadır. Ama biz biliyoruz bu ülkede terörist olmak çok kolay. Partiler terörist, dolar tutanlar terörist, kadınlar terörist. Galiba bu ülkede hergün birileri terörist ilan ediliyor. Ama biz 31 Mart'ta bunun cevabını vereceğiz.
Tek bir seçim propagandaları var; O da HDP'yi hedef göstermek ve terörize etmektir” dedi. Daha sonra sahneye çıkan Milletvekili Tiryaki, Bu coğrafyada yeterince gözyaşı döküldüğünü artık barışa ihtiyacın olduğunu belirterek, “Nefret dilini kullanmadan, provokasyonlara gelmeden, barış dilini kullanarak 31 Mart'ta gereken cevabı vereceğiz. Bu kentinde, bu bölgenin de, bu ülkenin de umudu biziz.
Bu halkın artık nefret söylemlerine karnı tok. Emin olun nefrete ihtiyacımız yok, emin olun kardeşlik kazanacak, barış kazanacak” diye konuştu.
 
 
 

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler