“Bir lokma ekmek bile bulmakta zorlanıyoruz”

Batman'ın Sason ilçesinde iki göz odalı toprak bir evde yaşayan 9 nüfuslu Çetinbaş ailesi, bir lokma ekmek bile bulmakta zorlandıklarını belirterek, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Batman’ın Sason ilçesine bağlı Örenağıl (Versenge) köyünün Çukurca (Vijnank) mezrasında tek katlı toprak yapılı iki göz odalı evde yaşam mücadelesi veren 9 nüfuslu Çetinbaş ailesinin yaşam koşulları görenlerin yüreğini sızlatıyor. Bir lokma ekmek bulmakta zorlandığını belirten aile, yetkililerin ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Sason’da bulunan bölgenin en yüksek dağı olan Mereto Dağı eteklerindeki Çukurca mezrasında yaşayan Çetinbaş ailesi adeta yokluk içinde yaşıyor. Bugün neredeyse her evde buzdolabı ve çamaşır makinesi bulunurken, iki odalı toprak evde yokluk içinde yaşayan Çetinbaş ailesinin evinde tek bir tane bile beyaz eşya bulunmuyor.

Ailenin geçim kaynağı 150 liralık çocuk yardımı

Kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini belirten ailenin reisi Mirza Çetinbaş, “Bir lokma ekmek bulmakta bile zorlanıyoruz. Çocuklarıma yiyecek bulamıyorum. Tek gelirim devletin çocuk maaşı olarak iki ayda bir verdiği 150 TL’dir. Allah'tan başka kimsemiz yoktur. Birçok yere başvurdum ama iş veren kimse olmadı. Devletten de yardım almıyorum. Bazen komşular yiyecek getiriyor. Sürekli olarak onlara açlığımızı söylemekten de utanıyoruz. Çocuklarımdan dördü Örenağıl-Keçiler İlkokulunda okuyor. Büyük kızım Fatma ise Sason İmam Hatip Ortaokulu 7’nci sınıfta okuyor. Çocuklarımı okutmakta çok zorlanıyorum.” diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.

Çetinbaş ailesinin çocukları ise yetkililer ve hayırseverlerin kendilerine yardım etmesini istiyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler