"BİZE TOP VURULSA YIKILMAYIZ”

“BU RUH OLDUKÇA BİZE TOP VURULSA YIKILMAYIZ”

Batman’da Özel Harekat Şehitliği’nin açılışına katılan İçişleri Bakanı Soylu:
 
 Batman’da Valilik tarafından yapılan ‘Özel Harekat Şehitliği’nin açılışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı. Şehitlik açılışında konuşan Bakan Soylu; “Allah bizi şehitlerimize mahcup etmesin. Bu memlekette bu ruh oldukça bu anlayış oldukça bize top vurulsa yıkılmayız” dedi.
 
 
**Törende konuşan Vali Hulusi Şahin ise; “Kartal, Özel Harekat polislerimizin sembolü. Kartal sembolünde 375 kahraman vatan evladının ismi var. Diğer şehitlerimizin isimlerinin eklenmesiyle 381 isim anıtta yer alacak. Allah bir daha bu anıta şehit ismi eklemeyi nasip etmesin” diye konuştu.
 
 
“İSİMLERİNİ YAŞATACAĞIZ”
 
Komşu Siirt ziyareti sonrası Batman’a İçişleri Bakan Yardımcısı ve bazı bürokratlarla birlikte gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özel Harekat Şube Müdürlüğü içinde Valilik tarafından yapılan ‘şehitliğin’ açılışına katıldı. Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Belediye Başkanları ve protokol üyelerinin katıldığı törende geniş güvenlik önlemleri alındı. Törende konuşan Vali Hulusi Şahin; “Özel Harekat Şube Müdürlüğümüz ile okul öğrencilerimizi buluşturmak istedik. Bazı tesisler yaptık. Çocuklarımız, özel harekat polisi ağabeyleri ile birlikte kitap okusunlar, piknik yapsınlar istedik. Aynı zamanda da kendilerine bu toprakları vatan yapan şuhedayı unutmasınlar. Onların isimlerini yaşatalım istedik. Özel hareket şehitliği yapalım dedik. Tamamen kendi tasarımımızla yaptık” dedi.
 
 
381 ŞEHİDİN İSMİ ANITTA
 
Vali Şahin, şöyle devam etti; “Kartal, Özel Harekat polislerimizin sembolü. Kartal sembolünde 375 kahraman vatan evladının ismi var. O zaman 375 özel harekat şehidimiz vardı. Bunlar 90’lı yıllardan itibaren vatanın her köşesinde vatan için millet için mukaddesat için koşan ve şehit olan özel harekat polisleri. Bu anıtı yaptığımız zaman 375 şehidimiz vardı. O günden bugüne 6 şehit daha verdik. Vatan toprakları gerçekten büyük bir maliyetle savunuluyor. Birazdan diğer şehitlerimizin isimlerini de bu anıta ekleyeceğiz. Allah bir daha bu anıta şehit ismi eklemeyi nasip etmesin. Allah hainlere fırsat vermesin.” Daha sonra söz alan Milletvekili Ziver Özdemir ise; “Böyle anlamlı bir anıtın açılışında Bakanımızı aramızda görmekten kıvanç duyuyoruz. Vatan için canını feda eden evlatlarımızın isimlerini bu anıta nakşederek gelecekteki nesillerimizin de şahit olması ve o duyguları yaşaması için kıymetli bir anıt” dedi.
 
 
 
BAKAN SOYLU; “EMANET BÜYÜK”
 
Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise emanetin büyüklüğünün farkında olduklarını söyledi. Bakan Soylu, şöyle devam etti; “Emanetin büyük emanet olduğunu hepimiz biliyoruz. Emanet bağımsızlık, emanet hürriyet, emanet imanımıza, inancımıza, dinimize, ay yıldızlı bayrağımıza göz dikenlere karşı bu cennet vatanı tüm değerlerimizi ve bize bırakılan mirası muhafaza etmektir. Sabah Siirt’teydik. Cuma sonrası Siirt çarşısını gezdik. Gülen yüzleri, huzurlu insanları ve bir muhabbeti-kardeşliği gördük. Biz buralardayız, memleketimizde milyonlarca insanımız huzur içinde yaşasın diye. Bunların hiçbiri kolay olmadı. Bu topraklara çok gözler dikildi ama bize emanet edenler fedai can ettiler. Cesur oldular ve kahraman oldular. Biz huzurlu yaşayalım diye. Bizler sonraki nesiller de özgür ve bağımsız yaşasınlar diye.”
 
 
 
“TOP VURULSA YIKILMAYIZ”
 
Bakan Soyla, sözlerini şöyle tamamladı; “Özgürlüğümüzün timsali, Ezan-ı Muhammediye’nin hür ve semalarımızda buluşmasının timsali ay yıldızlı bayrağımızın altında şu anda bulunmamızı, şu arkada isimleri yazılı 375, biraz sonra 381 özel hareket şehidimiz ve bu topraklar için fedai can eden şehitlerimize borçluyuz. Allah bizi onlara mahcup etmesin. Onları hatırlayıp da isimlerini burada yaşatan, bize bizi hatırlatan, bize özümüzü hatırlatan ve sorumluluklarımızı hatırlatan kıymetli Valimiz başta olmak üzere, burada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, değerli Batman Milletvekilimize, buradaki tüm belediye başkanlarımıza, herkese ayrı ayrı minnetlerimi, şükranlarımı ve kabul ederlerse takdir hislerimi ifade etmek istiyoruz. Allah razı olsun.Bu memlekette bu ruh oldukça bu anlayış oldukça bize top vurulsa yıkılmayız. Biz bunun farkındayız. Hem çocuklarımız şanlı bayrağımızın altında gölgelenecek hem sorumluluklarını buradaki ağabeylerinden ablalarından alacaklar. Hem de yarına gururla bakacaklar.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler